avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Consultarea raportului de expertiza in arhiva instantei
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Consultarea raportului de expertiza in arhiva instantei

Am deschis o actiune de rectificare TP..
Instanta a considerat necesara o expertiza topo.
Am platit onorariul provizoriu si dupa mai multe tergiversari (sunt la al 6-lea termen), in sfarsit , expertul a depus raportul de expertiza in instanta.
Intre timp o alta persoana a deschis o actiune de anulare partiala a aceluiasi TP.
La primul termen, la solicitarea avocatului acuzarii, s-a hotarat conexarea celor doua actiuni . Eu am solicitat amanare cauzei pentru pregatirea apararii. Pentru aceasta mi-ar fi strict necesara consultarea raportului de expertiza. Numai ca functionara de la arhiva judecatoriei refuza sa-mi dea pentru studiu acest raport, motivand ca nu are voie si spunandu-mi ca voi primi un exemplar la urmatorul termen. Procedeaza corect? Daca nu, ce demersuri ar trebui sa fac pentru a putea sa consult acest raport de expertiza topo?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:24, 18 Octombrie 2012
Expertul/ specialistul tehnic judiciar are obligatia sa depuna la dosar un numar suficient de exemplare din raportul de expertiza, pentru a fi la dispozitia instantei si a fiecarei parti din dosarul cauzei.
Daca la dosar nu se regaseste raportul de expertiza (deci nu a trecut pe la judecatorul cauzei), probabil acesta va fi pus ulterior la dispozitia dvs.
La urmatorul termen de judecata sa mentionati ca nu ati intrat in posesia raportului de expertiza si ca doriti sa aveti un exemplar.
raportul este la registratura sau intr-o mapa pana la sedinta. mai incercati la arhiva cu 7 zile inainte de termen. depinde de organizarea interna a instantei, daca se va atasa inainte de termen acest raport sau il veti putea vedea direct in instanta...
L-am gasit in cutia de posta. La registratura mi s-a spus ca este intrat dar nu are voie sa mi-l dea. La arhiva, ca "nu a ajuns". Intrebandu-l pe curierul Judecatoriei, nu a putut sa precizeze daca el la pus in cutia de posta. In agenda lui nu era consemnat. Traim in Romania. Contine, din punctul meu de vedere, destul de multe greseli. O serie de cote care difera cu 9...20m fata de cele reale. Iar schitele nu sunt avizate de OCPI.
De ce nu credeti ca poate vi l-a trimis prin posta/ vi l-a pus expertul ?
Am constatat ca expertiza are multe greseli si in consecinta am depus obiectiuni. Recent am primit raspunsul de la expertul topo in care toate obiectiunile sunt respinse, motivand ca toate lucrarile sunt avizate de catre OCPI. Am consultat din nou dosarul cauzei si am constatat ca filele reprezentand procesele verbale de avizare OCPI si documentele atasate acestora (memoriu tehnic, planul de amplasament si planul de suprapunere) sunt renumerotate (vechea numerotare taiata si inscrisa alta sau folosind corector, unele file avand chiar si trei numerotari). Din opt lucrari, cinci sunt admise iar trei sunt respinse. Pentru cele trei lucrari respinse la avizare in dosar mai exista numai procesele verbale nu si celelalte documente atasabile. In schimb intre aceste procese verbale se gasesc inserate si renumerotate corespunzator 11 file din care 6 sunt comunicari ale incheerii de sedinta si 5 citatii catre partile din proces. Mai mult intre fila 139 si 140 exista o fila numerotata 162, dosarul continand inca o fila numerotata 162 (pag. 2 din inscrisul cu obiectiuni).
Fata de cele mai sus aratate va rog sa-mi dati un sfat cu privire la ce ar trebui sa intreprind.
Va multumesc anticipat!


Alte discuții în legătură

Expertiza judiciara topo ContSters238389 ContSters238389 As avea o intrebare. Am solicitat instantei o expertiza topo si totodata un expert parte.Vecinul a intrat cu gardul pe terenul meu cu cca. 100mp conform ... (vezi toată discuția)
Expertiza topo cu nabadai gabi_75 gabi_75 Am un dosar avand ca obiect ,,uzucapiune\". S-au administrat toate probele si s-a ajuns la expertiza topo care s-a efectuat dar cu foarte multe discrepante. ... (vezi toată discuția)
Obiectiuni la raport expertiza topo zuzumama zuzumama Buna ziua.Referitor la raspunsul la obiectiunile raportului de expertiza luni 28 martie este al treilea termen la care nu a trimis nici un raspuns expertul ... (vezi toată discuția)