avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vechime grupa 1
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vechime grupa 1

am fost angajat timp de 22 de ani in o societate incadrat in grupa 1 suprafata. In ianuarie 2006 am fost concediati conform ordonantei 8/2003 primind plati compensatorii si somaj timp de 2 ani. Ma intereseaza daca perioada de somaj se considera vechime in grupa 1, pentru ca la subteran cei care au depasit 17 ani li se considera somajul acesta vechime in grupa 1. Ordonanta 8 nu face trimitere clara doar la subteran ceea ce maface sa cred ca si noi cei care am avut grupa 1 dar nu am lucrat in subteran avem aceleasi drepturi.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 02:04, 11 Decembrie 2008
Nu constituie vechime in grupa I de munca intrucat "unde legea nu distinge, nici interpretul nu poate si nu are voie sa distinga".
Ultima modificare: Joi, 11 Decembrie 2008
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minerit cristiansomesan cristiansomesan buna ziua am fost disponibilizat din minerit in anul 2005 comform oug nr.8\2003,timp de 2 ani am beneficiat de salarii compensatorii inclusiv vechime grupa ... (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie - activitate in subteran mincinosul mincinosul buna seara , am intrebare referitoare la pensionare, tatal meu are 31 de ani si 7 luni vechime in munca din care 16 ani lucrati in minerit, si implineste 56 de ... (vezi toată discuția)
Numar de zile de concediu de odihna in functie de vechime in munca oanazid oanazid Buna ziua! As dori sa ma lamuriti intr -o problema: lucrez in administratia publica, din iunie 2003, si pana in prezent, s i anume octombrie 2014. In aceasta ... (vezi toată discuția)