avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vinzare auto care este pe numele soþiei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vinzare auto care este pe numele soþiei

Buna ziua ,

Din ianuarie sunt separat de sotia mea ......avem impreuna un copil de 6 ani care a ramas la mine , avem si un auto pe numele ei cumparat de mine in timpul casatoriei ,, eu acum doresc sa vind acel auto ....deoarece din ianuarie nu am putut munci ca nu am avut cu cine lasa copilul sa merg la munca ,,ea este in spania la un iubit cunoscut pe internet ..si locuieste acolo cu el ... cum pot face pentru a vinde acel auto ..daca ea nu este in tara ...cum pot cere elibererea certificatului fiscal de la primarie si pe ce baza pot eu face contract de vinzare cumparare la cineva ?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri

Cu stima
Iulian
~ Conținut șters la cerere ~
eu citisem pe forum ceva de un articol 35 din codul familie de acord tacit , se poate ca cineva care cunoste legea sa imi explice ..

Cu stima
Pt a instraina masina , aveti nevoie de acordul sotiei pt ca dansa apare ca proprietar in acte. Veti avea nevoie de imputernicire notariala.
Daca masina era pe numele dvs , nu aveati nevoie de acordul sotiei presupunandu-se acordul tacit al dansei.
Art. 346. Actele de instrainare si de grevare. (1)
Actele de instrainare sau de grevare cu drepturi reale avand ca obiect bunurile comune nu pot fi incheiate decat cu acordul ambilor soti.

(2) Cu toate acestea, oricare dintre soti poate dispune singur, cu titlu oneros, de bunurile mobile comune a caror instrainare nu este supusa, potrivit legii, anumitor formalitati de publicitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare masina ilegal? Adrian32323 Adrian32323 Sotia mea a vandut o masina care era pe numele meu in acte. Bunul e luat intradevar in timpul casatoriei dar pe numele meu. Noi ne aflam.in divort. Ea a ... (vezi toată discuția)
Problema! nic1 nic1 in calitate de sotie pot vinde un bun comun care este pe numele sotului fara ca acesta sa stie? multumesc (vezi toată discuția)
vreau să-mi vând maşina, care e doar pe numele meu FcsChelsea FcsChelsea Vreau să-mi vănd maşina şi un prieten mi-a zis că trebuie să fie de față şi soția,oare să fie adevărat ptr. că soția e plecată în ... (vezi toată discuția)