Buna seara ,
O situatie juridica atipica.
Am o cauza penala asemanatoare sau mai bine spus identica.
sa va raspund la intrebare ,,Risca o condamnare,,
Bine inteles ca actele emise nu indeplinesc conditiile legale de forma si fond .
Contractul de vinzare -cumparare nu certifica vointa partilor
semnatura este alta decit a titularului dreptului de proprietate
etc ..etc. etc .
sunt ,mai multe aspecte juridice care nu sunt indeplinite in mod legal.
da si cumparatorul poate fi tras la raspundere ,,posibil pentru complicitate la fals sub semnatura privata .
Cu speranta ca v-am fost de ajutor va urez SUCCES.
Buna ziua ,
int-o eventuala actiune ,pentru dovedirea faptului ca nu sunteti semnatarului contractului .
Va puteti ,,inscrie in fals,,
Atunci semnatura va fii expertizata de un expert in domeniu.
Cu stima
@ Adrian32323, in speta dvs sunt aplicabile cateva norme din Codul civil, respectiv art.346 ~Actele de înstrăinare şi de grevare~ (1) Actele de înstrăinare sau de grevare cu drepturi reale având ca obiect bunurile comune nu pot fi încheiate decât cu acordul ambilor soţi.
(2) Cu toate acestea, oricare dintre soţi poate dispune singur, cu titlu oneros, de bunurile mobile comune a căror înstrăinare nu este supusă, potrivit legii, anumitor formalităţi de publicitate.
Or, in situatia dvs, alin(2) nu este aplicabil pentru ca vanzarea autovehiculului este supusa unor formalitati de publicitate, sau per a contrario, adica altfel spus, sotia trebuia sa aiba acordul dvs.
Dispoziţiile art. 345 alin. (4) rămân aplicabile., adica art.345 ne spune in alin(4) urmatoarele: În măsura în care interesele sale legate de comunitatea de bunuri au fost prejudiciate printr-un act juridic, soţul care nu a participat la încheierea actului nu poate pretinde decât daune-interese de la celălalt soţ, fără a fi afectate drepturile dobândite de terţii de bună-credinţă.
Mai departe, art.347 ~Nulitatea relativă~ ne spune ca: (1) Actul încheiat fără consimţământul expres al celuilalt soţ, atunci când el este necesar potrivit legii, este anulabil. Iar in alin(2) care face referire la cumparator se spune ca: Terţul dobânditor care a depus diligenţa necesară pentru a se informa cu privire la natura bunului este apărat de efectele nulităţii. Dispoziţiile art. 345 alin. (4) rămân aplicabile.
In concluzie, din lecturarea acestor articole mai sus mentionate reiese ce anume aveti de facut in continuare.