avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Chitantiere obligatorii pentru asociatiile de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Chitantiere obligatorii pentru asociatiile de proprietari

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema:
Sunt administrator/ contabil/casier la o asociatie de proprietari. Chitantele emise trebuie sa cuprinda in mod obligatoriu urmatoarele date: numarul de ordine, in baza unei serii, care identifica chitanta in mod unic; data emiterii facturii; denumirea/numele, adresa si codul de inregistrare fiscala ale asociatiei de proprietari pentru care se emite chitanta. Problema este ca presedintele asociatiei refuza sa cumparam astfel de chitantiere si doreste sa folosim din acelea simple (fara aceste date).Dar in fisa postului mi-a scris ca trebuie sa folosim asfel de chitantiere (cu serie unica...etc), dar nici nu vrea sa modifice in fisa postului, nici nu vrea sa cumparam aceste chitantiere.
Ce pot fac eu in acest caz, ca la un eventual control sa nu ma acuze ca eu sunt vinovat? Mai mult imi spune ca eu trebuie sa criu de mana pe fiecare chitanta aceste date obligatorii. Unde pot chiar sa fac eu o reclamatie pentru rezolvarea acestui caz?
Va multumesc!
Am eliberat poate sute sau mii de chitante atat intr-o firma cat si in asociatie, aplicand stampila (aceea acceptata la banca) in partea stanga sus a chitantei si cu semnatura casierului in dreapta jos 9acolo unde scrie "casier"), fara alte date despre firma sau asociatie.
Sigur ca orice chitanta trebuie sa poarte un numar, data, numele platitorului, suma incasata, ce reprezinta suma..., indiferent ca este personalizata de tipografie sau de emitent.
Cel mai bine este ca cenzorul sa inmaneze administratorului noul chitantier: el certifica ca acel chitantier are a atatea file, numeraotate de la xx la xy.
In felul acesta suspiciunile ar trebui sa se diminueze drastic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitantiere personalizate teo30967 teo30967 imi puteti spune va rog daca chitantierele cu care se incaseaza intretinerile trebuie sa fie personalizate ? as vrea daca se poate articolul din lege unde ... (vezi toată discuția)
Situatie incasari cote intretinere akadea akadea va prezint o situatie pe care o intalnesc si sunt in cautarea unor opinii despre cum ar trebui procedat. in urma demiterii administratorului asociatiei, se ... (vezi toată discuția)
Stampila asociatiei severinvlad severinvlad La mine in bloc toate documentele Asociatiei, atat chitantierele cat si contractele, listele de plata sau statele de plata etc. poarta o singura stampila: cea ... (vezi toată discuția)