avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA platitor sau neplatitor tva?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

platitor sau neplatitor tva?

Buna ziua!
Am deschis o microintreprindere cu domeniul de activitate comert cu ridicata al altor masini si echipamente, si am ales sa nu fiu platitor de TVA. Comertul se va realiza in strainatate. Ulterior am aflat ca dat fiind faptul ca o sa fac comert intracomunitar sunt nevoit sa devin platitor de TVA. ce trebuie sa fac in acest caz? pot remedia cumva situatia? Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 7 Mai 2012
ramo1305, utilizator
Cel mai recent răspuns: George Moraru , Consultant fiscal 18:21, 7 Mai 2012
Depuneti la fisc D098 insotit de cazierele judiciare ale asociatilor si apoi D092.
George1962 a scris:

Depuneti la fisc D098 insotit de cazierele judiciare ale asociatilor si apoi D092.

Am inteles! Va multumesc!
Din pacate mai trebuie sa depuneti si anexa la D010 si sa asteptati vizita inspectorilor de la fisc . Asa deveniti platitor de TVA apoi urmeaza etapa 2 (cu D098 si restul) care inseamna inscrierea in ROI(Registrul Operatorilor Intracomunitari).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare firma direct platitoare tva? mirceabescu mirceabescu Buna ziua, Imi puteti spune va rog daca se poate infiinta un SRL si inregistrat ca platitor TVA fara a atinge pragul de 35000 euro? Am nevoie de asa ceva ... (vezi toată discuția)
Tva ramo1305 ramo1305 Buna ziua! In cazul comertului intracomunitar e nevoie ca firma sa fie platitoare de TVA? Care sunt procedurile de trecere la platitor de TVA, daca in ... (vezi toată discuția)
Tva achizitie intracomunitara ella2389 ella2389 Buna ziua, Am nevoie de ajutor. Doresc ca achizitionez o piesa din Franta, deci achizitie intracomuntara, firma mea este platitoare de TVA insa nu este ... (vezi toată discuția)