avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită intoarcere executare
Discuție deschisă în Executare silită

intoarcere executare

Buna ziua! Acum ceva vreme am demarat o executare silita prin poprire asupra unui debitor. Tertul poprit a apucat sa-mi achite cca 90% din suma executabila. Debitorul a facut contestatie si pe fond a a obtinut anularea executarii dar nu si intoarcerea ei. Acum debitorul (care imi este dator prin sulta lunara inca cativa ani) imi retine cu de la sine putere sulta considerand ca executarea mea a fost anulata si am incasat bani necuveniti (desi am atacat contestatia prin recurs). Acest stadiu al judecatii il indreptateste la aceasta procedura? Din pctul meu de vedere ar trebui sa astepte irevocabilitatea contestatiei si pe baza ei sa ceara o intoarcere a executarii prin poprirea pe sulta. Multumesc pentru opiniile dvoastra!
Cel mai recent răspuns: ContSters249161 , utilizator 22:14, 7 Mai 2012
Daca contestatia dvs se ala pe rolul instantei de judecata,respectiv nu exista hotarare irevocabila,actiunea de retinere suma ,este netemeinica si nu are temei legal
multumesc! in cazul in care anularea executarii ar ramane irevocabila, e necesara o noua actiune privind intoarcerea executarii? Adica ppun ca aceasta actiune ar oferi titlul executoriu ptr o intoarcere printr-o executare prin poprire....:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire in fiinta impotriva tertului auras2013 auras2013 In martie 2011 am validat definitiv si irevocabil o poprire impotriva tertului care a fost obligat sa-mi plateasca direct suma poprita, intr-o actiune de ... (vezi toată discuția)
Cerere apel ALBERTO58 ALBERTO58 Buna ziua! pentru a formula cererea de apel si suspendarea executarii pana la definitivarea solutionarii (in cazul unei pensii de intretinere),pot depune ... (vezi toată discuția)
Abuz poprire - rog raspuns urgent jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Va rog mult sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea situatie: in octombrie 2010 am primit la sediul societatii o adresa de infiintare a popririi ... (vezi toată discuția)