avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cum se face fact.finala daca am o factura de avans?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cum se face fact.finala daca am o factura de avans?

Buna ziua
Cum se face factura finala catre un client daca am o factura de avans?De ex:
fact avans 5000 lei , clientul doreste sa fac storno la factura in avans.Va rog sa imi spuneti cum sa fac factura finala in valare totala de 10000.Va multumesc anticipat.
factura de storno la avans , si facuta factura finala


Faceti facturi separte cum a spus @alexadutu
Puteti face si o singura factura
pe factura complectati asa:
1.storno avans val. 5000 (cuTva daca este)
.2.servici efectuate sau ce facturati Val. 10000(Cu Tva)
Toatal de plata val .10000 lei
Corect este sa intocmiti o singura factura finala din care sa reiasa clar valoarea serviciului facturat conform contractului.Pe linia a doua treceti storno avans cf.factura nr...data.....Restul de plata reprezinta diferenta de incasat daca este cazul.In cazul dvs.5000 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura avans servicii gabi.b gabi.b Pe data de 01.10.2010 am facut o factura de avans servicii cf. contract si pe data de 10.10.2010 am incasat prin banca contravaloarea ei. Avans servicii ... (vezi toată discuția)
Avans livrare intracomunitara in 390 carabela_anca carabela_anca In luna iulie am incasat de la un client din UE un avans de 5.000 lei pentru o livrare intracomunitara ulterioara. In luna iulie, am declarat aceasta suma in ... (vezi toată discuția)
Incasari plati ContSters53045 ContSters53045 Buna ziua, De foarte putin timp lucrez la o firma care are productie si experienta mea in contabilitate primara e limitata asa ca asi fi foarte recunoscatoare ... (vezi toată discuția)