avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Societati comecriale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Societati comecriale

Ce articol din Legea 31/1990 imi indica ca SA trebuie dusa la Legea 85/2006 pt a deschide procedura?
Cel mai recent răspuns: nita_daniel , utilizator 20:31, 7 Mai 2012
Nici un articol. Legea nr. 31 reglementea organizarea si functionarea societatilor comerciale, iar legea nr. 85 reglementeaza procedura insolventei. Conform art. 1 alin. 1, pct. 1, procedura insolventei se aplica urmatoarelor categorii de debitori aflati in stare de insolventa sau de insolventa iminenta - societati comerciale. Avand in vedere ca legiuitorul nu a prevazut in mod expres caror tipuri de societati comerciale se aplica aceasta procedura, se prezuma ca se aplica tuturor formelor de societati constituite in temeiul legii nr. 31 din 1990.

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Limita plata debit restant insolventa tudor9 tudor9 Buna ziua, Daca o S.C achita debitul restant (intr-o procedura de insolventa) pana la aducerea sa sub pragul minim de intentare a actiunii (30000 Lei), are ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre insolvabilitate si faliment alinastef1003 alinastef1003 va rog sa-mi spuneti care este diferenta intre insolventa si faliment? fima la care lucrez ar putea fi declarata falimentara si as vrea sa stiu daca lucrul ... (vezi toată discuția)
Banca si insolventa faleza faleza cand poate o banca in calitate de creditor ,cere insolventa unei societati comerciale (vezi toată discuția)