Buna ziua,
Am urmatoarea situatie: X a cumparat in leasing o masina de la o firma de leasing.
Masina este deci proprietatea firmei, X avand folosinta si posesia. Dupa ce s-a achitat toata suma prevazuta in contract, X nu a mai facut actele pentru masina (talon etc) pentru a deveni proprietarul masinii. De asemenea, nici RCA nu a incheiat.
La un moment dat X i-a imprumutat spre folosinta masina lui Y. Acesta, conducand pe drum public, a acrosat un parapet, provocand daune masinii (zgariata, putin tabla indoita la o aripa).
Y a primit de la politie amenda pentru ca nu avea talon si RCA.
Acum X, posesorul masinii, doreste sa fie despagubit de Y pentru prejudiciu.
Intrebare: Este indreptatit X sa faca acest lucru, avand in vedere ca masina este in continuare proprietatea firmei de leasing?
Accident
Iulyan85
problema sta cam asa:i-am lovit masina unui vecin .indoita putin tabla in spate.el mi-a zis sa-i dau o suma de bani ca o repara el si sa nu mai implicam ... (vezi toată discuția)
Asigurare
bogdan_leonard
salut,zilele trecute am lasat masina in parcare si la scurt timp a venit un domn la sediul unde muncesc ca sa-mi spuna ca mi-a busit masina. a doua zi am facut ... (vezi toată discuția)