avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contributiie de asigurari sociale
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contributiie de asigurari sociale

muncesc in italia cu contract de munca, daca asi pleca in tara de tot. pot luoa o parte din bani platiti pe contribute,sa renunt la anii de vechime multumesc!
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 10:55, 8 Mai 2012
Banii cu care ati contribuit de-a lungul timpului ,obligatoriu la fondul de asigurari sociale,avand calitate de angajat,nu se restituie,chiar daca perioadele cotizate nu vor putea fi valorificate in vederea obtinerii pensiei in tara .
Raspunsul Doamnei Gabriela Pintea din linkul de mai jos spune ca perioadele de cotizare din Romania si din Italia pot fi cumulate la implinirea varstei de pensionare daca se completeaza anumite formulare la casa de asigurari sociale din Italia. Schimbul de documente se va face intre state, prin Instituto Nazionale Previdenza Sociale si Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale.

Postarea completa la urmatorul link: www.avocatnet.ro/content/for...
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie comunitara - italia luciano39ok luciano39ok lucrez in italia ,am cotizat si in romania la sistemul de pensii,vreau sa stiu daca se cumuleaza perioada din tara cu ceea de aici ce trebuie sa fac ,daca ... (vezi toată discuția)
Pensionare marianacostantino marianacostantino sunt nascut an 1954 02 16 am lucrat an rulmentu bv 28 ani gr 2a si armata 1an jumate plus 2 ani am platit vechime an munca de 4 ani lucrez an italia am depus ... (vezi toată discuția)
Pensie comunitara de invaliditate karolinadef karolinadef Exista posibilitatea primirii unei pensii comunitare de boala?Plecam de la premiza ca boala profesionala este datorata prestarii muncii in conditii deosebite ... (vezi toată discuția)