avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Vreau sa construiesc un spatiu locuibil in locul unei ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Vreau sa construiesc un spatiu locuibil in locul unei case vechi ce s-a ruinat

Tatal meu detine un spatiu de 350mp, pe care, o constructie veche s-a ruinat cu multi ani in urma. Acum se pune problema de a reabilita in locul vechii case, ceva nou. A fost din chirpici, si eu, in calitate de fiu, doresc sa refac pe o suprafata de 50 mp un hol si o camera de locuit. Normal ca acum se folosesc boltari. E vorba de cca. 50 mp. intr-o curte de 350 mp. Ce ar trebui sa fac in conditiile in care exista o fundatie, un perimetru, si la iarna vreau sa locuiesc acolo. Asta pentru ca nu am unde locui. Tatal meu are 82 de ani si nu il pot implica mult in aceste demersuri. Stiu ca e vorba de ceva bani, dar nu ii pot spune asa ceva. Si eu sunt pensionar, sunt singur... Am 831 lei. De ce documente am nevoie, ce avize ca sa pot fi in normalitate. Pot reveni cu amanunte. Fiti buni cu mine ! Multumesc !
Cel mai recent răspuns: bododan , utilizator 09:31, 8 Mai 2012
In situatia expusa in care vechea constructie "s-a ruinat cu multi ani in urma"nu poate fi vorba despre reabilita si refacere ,ci de ridicare constructe noua eventual pe vechiul amplasament
Pentru executie constructie noua in conditii legale,se impune sa va adresati cu cerere oficiala la autoritatea locala,care va emite autorizatie de constructie si certificat de urbanism
Multumesc pentru atentia acordata ! Trebuie sa inteleg ca vechea documentatie nu mai e de nici un folos, si ca ar trebui sa fac toate demersurile de la zero ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de constructie anexa LauraMalina LauraMalina Buna seara, Am tot incercat sa inteleg, am tot cautat .. in nici un topic de pe site nu am reusit sa gasesc un raspuns concret. Problema este in felul ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune-teren intravilan PAS22 PAS22 Buna ziua! Am o mare ruagaminte: ajutati-ma in rezolvarea urmatoarei probleme: Am cumparat 250mp cota indiviza dintr-un teren total de 350 mp(construit si ... (vezi toată discuția)
Conform noului cod civil marysa marysa Buna ziua! Revin cu o problema mai veche, la care am primit raspuns, dar din diverse motive am amanat rezolvarea atunci, iar acum conform noului Cod civil, ... (vezi toată discuția)