Primiti, va rog, aprecierea mea pentru initiativa Dvs. demna de urmat.
Inainte de toate, este necesar sa solicitati printr-o procedura simpla codul ISSN - INTERNATIONAL STANDARD SERIAL NUMBER. Acesta este un cod internaţional de identificare a publicaţiilor seriale, definit prin ISO 3297 care se atribuie gratuit de catre Biblioteca Nationala. Toate informatiile le gasiti pe www.bibnat.ro/ISSN-s122-ro.htm
Dupa obtinerea acestui cod ISSN (pentru care va fi nevoie de o macheta a publicatiei), puteti trece la redactarea respectivei tiparituri.
Daca inteleg eu bine, publicatia s-ar distribui gratuit, insa pentru reclamele inserate veti percepe taxa. Daca asa este, atunci chiar INAINTE de ISSN veti avea nevoie de cadrul juridic pentru desfasurarea acestei activitati si anume de editare de publicatii. Acesta poate fi o intreprindere individuala, o asociatie tip ONG, o firma (srl), etc.
In cazul in care NU veti obtine nici un fel de venituri din aceasta activitate, ar fi suficienta o asociatie FARA personalitate juridica.
Permiteti-mi, totusi, sa va intreb, cu respectul cuvenit, desigur: acum, in era informaticii si a internetului, chiar doriti ca publicatia sa apara pe suport de hartie??
Cert este ca personal va asigur de tot sprijinul meu.
Multumesc pentru raspunsul dvs.
Referitor la optiunea noastra de a fi o publicatie pe suport de hartie, raspunsul nostru a fost si este afirmativ. Dat fiind faptul ca este o publicatie care vine impartita doar in localitatea noastra si ca orice cetatean indiferent de varsta sa aiba acces la informatie decizia noastra a fost ca ea sa fie pe suport de hartie. Pentru ca initial propunerea a fost sa fie o publicatie online, asta ar fi redus semnificativ costurile, ne-am pus de acord sa publicam ambele variante.
Acum nu ne ramane decat sa-i dam bataie! Multumim frumos.
Nu, deoarece o entitate non-profit (denumita si ONG - organizatie non-guvernamentala, adica
care nu este condusa "de sus") - ARE personalitate juridica. Aceasta poate fi fundatie sau asociatie.
Asociatia fara personalitate juridica - de regula - nu are venituri...