avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... comunicare hotarare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

comunicare hotarare

O hotarare in care se specofica ca ,,,se admite actiunea.....,cu recurs in 15 de la comunicare",dar este vorba despre un act juridic pe care trebuie sa-l ridice in baza acelesi hotarari ,raclamantul poate cere hotararea si sa mearga cu aceasta launitatea de unde trebuie sa ridice actul?

Trbuie sa faca vre[o cerere de urgentare a comunicarii sau altceva?
Cel mai recent răspuns: Daniela Arhire , Avocat 08:22, 8 Mai 2012
aveti mai multe variante:
1. sa solicitati instantei sa va elibereze un Certificat de solutie ( se scrie pe scurt ce a hotarat instanta);
2. sa va prezentati cu o cerere la institutie si sa aratati ca vi s-a admis actiunea;
3. sa formulati o cerere instantei pentru redacterea in regim de urgenta hotararea, motivand de ce;
3. Sa asteptati comunicarea hotararea si sa o puneti in executare, fiind definitiva, dupa cum spuneti.
Reclamantul depinde de atitudinea piritului. Astfel, daca piritul este de buna credinta atunci ar putea executa hotarirea de buna voie, respectiv sa ii inmineze actul juridic reclamantului, chiar si in situatia in care acesta din urma se prezinta cu certificatul de grefa din care rezulta solutia pronuntata de instanta si cu o cerere de eliberare a actului.

Daca piritul nu este de buna credinta, va trebui sa asteptati sa vi se comunice hotarirea (facind in prealabil o cerere de redactare cu prioritate) si apoi sa parcurgeti procedura de investire a hotaririi cu titlu executoriu. Apoi va prezentati la pirit cu titlul executoriu si daca nici atunci nu executa hotarirea, va puteti adresa unui executor judecatoresc pentru executarea silita a piritului.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copie de pe minuta milan92 milan92 La judecatorie am cistigat un proces in urma caruia piritul trebuie sa-mi plateasca 5000 lei.Piritul a facut recurs,dar recursul a fost respins de tribunal ca ... (vezi toată discuția)
Sentinta nemotivata de mai mult de 5 luni Cris1971 Cris1971 Buna ziua, ce ma sfatuiti sa fac in cazul in care sentinta de marire pensie intretinere nu a fost motivata inca? Am trimis inscris in care am cerut respectuos ... (vezi toată discuția)
Judecatorul nu a transcris solutia la 2 luni dupa pronuntare. cum fac sa fac rost de ea? Dana Marin Dana Marin Buna ziua, Am nevoie urgenta de solutia transcrisa de judecator pronuntata intr-o executare silita (incepere) acum 2 luni. Mi-a indicat cineva ca pot cere ... (vezi toată discuția)