Buna ziua.
In urma cu 4 ani , am fost pagubit de o suma importanta de bani, cea care a reusit sa sustraga suma a fost , la vremea respectiva, secretara firmei al carei administrator eram. Sustragerea sumei (mai exact 2 miliarde vechi) s-a facut prin scrierea si semnarea in fals de catre secretara a unui numar mai mare de bilete pentru scoatere de numerar. Secretara avea imputernicire pentru A DEPUNE SI RETRAGE DOCUMENTE DIN BANCA, nicidecum a completa sau semna aceste bilete sau alte documente. Cand am observant lipsa banilor si am vazut ca acele bilete nu erau semnate si completate de mine, am facut o Plangere la Parchet, acest dosar ajungand la Politie, departamentul fraude. S-a efectuat un test grafologic atat mie cat si altor personae din firma, rezultand, in final, ca nu este semnatura mea pe bilete. Secretara a recunoscut ca A COMPLETAT BILETELE si am inteles ca aceasta va fi incadrata la DELAPIDARE. Problema este ca, NICI MACAR NU A INCEPUT URMARIREA PENALA a individei nici dupa 3 ani de la data inceperii cercetarilor. Sunt ferm convins ca, aceasta are relatii sau ceva de genul deoarece nu mi se pare normal sa dureze atat. Va rog sa-mi spuneti unde pot face plangere in acest sens, avand in vedere faptul ca dosarul se afla tot la Politie (fraude) si care ar fi pedeapsa care I se va aplica. Va multumesc.
Solicitati ofcial parchetului responsabil in cercetare ,comunicarea stadiului cercetarii,eventual solutia dispusa in cauza
Sunt cauze a caror complexitate si bagaj de documente necesita o perioada mai lunga de analiza,coroborare si concluzionare
Va multumesc. Credeti ca, recunoscand, deci , indubitabil secretara este vinovata de delapidare, Parchetul poate solutiona N.U.P.? Practic, am citit declaratia acesteia in care recunoaste faptul ca ea a completat biletele. Cu ce pedeapsa s-ar alege? Va multumesc.
Mie unul mi se pare absolut aberant ca dupa trei ani nu s-a inceput urmarirea penala sau nu s-a dat o alta solutie legala.Sunt sigur ca asa ceva nu este posibil,politisti au termene clare de solutionare a dosarelor penale.De cand nu ati mai fost la politie sa va interesati de dosar?Exista posibilitatea incadrarii faptei ca o alta infractiune decat cea de delapidare.In cazul in care verificati si dosarul este in acelasi stadiu(fara motivari pertinente ale intarzierii cercetarilor) adresati-va parchetului cu o plangere de tergiversare a cercetarilor sau favorizarea infractorului impotriva organului de cercetare penala.
Am fost acum circa 6 luni si , ca de fiecare data " mai cere ceva procurorul". Politistul m-a pus sa declar ca, in cazul in care va trebui, voi plati o expertiza contabila pe lunile in care a vaut loc prejudiciu. Pentru ce trebuie asa ceva, nu stiu, odata ce infractorul si-a recunscut fapta. Acesta a declarat: RECUNOSC CA AM COMPLETAT BILETELE, DAR NU LE-AM SEMNAT EU. In cadrul expertizei grafologice , expertii au constatat ca nu este semnatura mea. Atunci, a cui este???? Consider ca se tergiverseaza dosarul. Care este parerea dumneavoastra? Multumesc.
Fapta penala
Agripina1
faptul ca un politist care se ocupa de ancheta unui dosar penal a lasat sa scrie declaratia o alta persoana decat cea care era acuzata este aceasta o fapta ... (vezi toată discuția)
Procedura dosar penal
Nina1
Buna ziua. Am formulat plangere penala pentru infractiuni de fals si uz de fals la Parchetul de pe langa Judecatorie.Plangerea penala a fost inaintata Politiei ... (vezi toată discuția)