avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Tergiversare dosar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Tergiversare dosar

Buna ziua.
In urma cu 4 ani , am fost pagubit de o suma importanta de bani, cea care a reusit sa sustraga suma a fost , la vremea respectiva, secretara firmei al carei administrator eram. Sustragerea sumei (mai exact 2 miliarde vechi) s-a facut prin scrierea si semnarea in fals de catre secretara a unui numar mai mare de bilete pentru scoatere de numerar. Secretara avea imputernicire pentru A DEPUNE SI RETRAGE DOCUMENTE DIN BANCA, nicidecum a completa sau semna aceste bilete sau alte documente. Cand am observant lipsa banilor si am vazut ca acele bilete nu erau semnate si completate de mine, am facut o Plangere la Parchet, acest dosar ajungand la Politie, departamentul fraude. S-a efectuat un test grafologic atat mie cat si altor personae din firma, rezultand, in final, ca nu este semnatura mea pe bilete. Secretara a recunoscut ca A COMPLETAT BILETELE si am inteles ca aceasta va fi incadrata la DELAPIDARE. Problema este ca, NICI MACAR NU A INCEPUT URMARIREA PENALA a individei nici dupa 3 ani de la data inceperii cercetarilor. Sunt ferm convins ca, aceasta are relatii sau ceva de genul deoarece nu mi se pare normal sa dureze atat. Va rog sa-mi spuneti unde pot face plangere in acest sens, avand in vedere faptul ca dosarul se afla tot la Politie (fraude) si care ar fi pedeapsa care I se va aplica. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ionescu-bebe , utilizator 18:42, 18 Mai 2012
S-a facut expertiza. Pentru aceasta am fost pus sa semnez atat eu cat si secretara in diferite pozitii: pe masa, pe perete, etc. Ce credeti ca au spus rezultatele: Semnatura nu este a lui (adica amea). Dar nu au spus ca este a secretarei. Ideea este ca mi-a imitat semnatura. Nu pot intelege ce inseamna "experti" in tara asta. Stiam ca o semnatura care este facuta de o persoana, poate fi identificata de catre" expert". Dupa toate acestea politistul declara: nu ne putem da seama cine a facut semnatura pentru ca ea nu reprezinta ceva ce se poate intelege. Oare asa sa fie?
Am inteles ca aveti avocati angajati.
Ei nu au fost sa se intereseze?

Probabil ca nu a semnat secretara.
A semnat altcineva.
Avocatii dvs. ar trebui sa incerce sa ajute anchetatorul daca au vreo idee.
Nu cred ca anchetatorul s-ar supara.

Daca secretara a completat biletul nu ar trebui sa se stie la cine l-a predat?
Ia vedeti ce cred avocatii dvs. despre acest aspect.
Secretara mi-a recunoscut in fata ca ea a semnat biletele. Defapt, ce facea: lua biletele mele originale, le rupea, scria altele, le semna in locul meu, se ducea la banca (avand imputernicire) si scotea banii, pe care si-i insusea. Cu toate acestea, este libera si nevatamata, la fel si complicele sau complicii de la banca.
Inteleg ca sunteti de parere ca ea a semnat, dar nu pare sa fie asa conform probelor.Chiar daca asa a spus in fata dvs. expertiza va lamuri.
Conform probelor certe actuale de la dosar, ea doar a completat acele bilete ceea ce nu insemna mai nimic pana nu se lamureste problema cu semnatura.

Cei de la banca nu cred ca sunt vinovati, dar orice se poate...

Avocatii dvs. pot face anumite demersuri sa urgenteze ancheta penala.
Se pot interesa de mersul anchetei.
Daca sunt doi, macar unul tot ar avea timp.
Probele exista, sunt certe. Politistul mi-a spus: " nu putem dovedi ca a semnat secretara deoarece semnatura este un semn". Va reproduc exact cum s-a exprimat. Bilete sunt in numar de 40, toate cu acelasi scris, cu aceeasi semnatura (copiata dupa a mea...se vede clar). Dar ce facem daca asa a spus politistul???? Inseamna ca oricine poate semna in locul oricui si nu i se va intampla nimic, nu-i asa? Sa nu mai punem ca onorariul unui singur avocat a fost de 1.000 de euro. Asa ca, banuiesc ca voi ramane si fara bani si fara dreptate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fapta penala Agripina1 Agripina1 faptul ca un politist care se ocupa de ancheta unui dosar penal a lasat sa scrie declaratia o alta persoana decat cea care era acuzata este aceasta o fapta ... (vezi toată discuția)
Procedura dosar penal Nina1 Nina1 Buna ziua. Am formulat plangere penala pentru infractiuni de fals si uz de fals la Parchetul de pe langa Judecatorie.Plangerea penala a fost inaintata Politiei ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - tergiversare dosar enecatalin enecatalin va rog daca ma puteti lamuri,Am un dosar penal la o sectie din bucuresti in care sunt parte vatamata,mi sa furat masina am facut plangere in 2010 sa facut ... (vezi toată discuția)