avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Tergiversare dosar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Tergiversare dosar

Buna ziua.
In urma cu 4 ani , am fost pagubit de o suma importanta de bani, cea care a reusit sa sustraga suma a fost , la vremea respectiva, secretara firmei al carei administrator eram. Sustragerea sumei (mai exact 2 miliarde vechi) s-a facut prin scrierea si semnarea in fals de catre secretara a unui numar mai mare de bilete pentru scoatere de numerar. Secretara avea imputernicire pentru A DEPUNE SI RETRAGE DOCUMENTE DIN BANCA, nicidecum a completa sau semna aceste bilete sau alte documente. Cand am observant lipsa banilor si am vazut ca acele bilete nu erau semnate si completate de mine, am facut o Plangere la Parchet, acest dosar ajungand la Politie, departamentul fraude. S-a efectuat un test grafologic atat mie cat si altor personae din firma, rezultand, in final, ca nu este semnatura mea pe bilete. Secretara a recunoscut ca A COMPLETAT BILETELE si am inteles ca aceasta va fi incadrata la DELAPIDARE. Problema este ca, NICI MACAR NU A INCEPUT URMARIREA PENALA a individei nici dupa 3 ani de la data inceperii cercetarilor. Sunt ferm convins ca, aceasta are relatii sau ceva de genul deoarece nu mi se pare normal sa dureze atat. Va rog sa-mi spuneti unde pot face plangere in acest sens, avand in vedere faptul ca dosarul se afla tot la Politie (fraude) si care ar fi pedeapsa care I se va aplica. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ionescu-bebe , utilizator 18:42, 18 Mai 2012
Politistul va cere sa fiti de acord si sa achitati o experitza contabila deoarece politia nu are aceste sume necesare expertizei.Normal ar fi ca organul de cercetare penala sa faca acest lucru.Daca doriti sa mergeti pana la capat trebuie sa angajati un expert contabil care sa faca aceasta expertiza.Rezulatatul acesteia va va ajuta in acuzarea faptuitoarei.Este totusi ilegal ca pana acum organul de ancheta nu a luat masurile necesare pentru solutionarea dosarului si trebuie sa actionati pentru tergiversarea cercetarilor. Puneti presiune si pe politie si parchet ,este strigator la cer sa nu fie finalizata cercetarea intr-o lucrare asa de simpla,daca era un omor mai intelegeam.Chiar daca faptuitoarea a recunoscut ca ea a completat biletele se pune problema semnaturii de pe acestea.Procurorul solicita probe clare din care sa reiasa ca tot ea a semnat.Astfel problema cu semnatura ramane cu autori necunoscuti in viziunea parchetului si chiar daca dupa parea dvs.sunt suficiente probe in instanta se poate da o solutie de achitare daca nu se dovesdeste ca tot ea a semnat biletele.Aduceti probe indubitabile ca numai ea avea acces la bilete si nimeni altcineva.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Mai 2012
Dorel Dumitru, Alte profesii
Solicitati in scris cu nr. de inregistrare, stadiul dosarului.
Daca nu vi se raspunde, faceti plangere pentru tergiversarea cauzei la prim-procuror. Daca secretara le-a completat dar nu le-a semnat poate fi coautor. Ea poate stie cine le-a semnat si cine a incasat suma. Sunt multe semne de intrebare, va trebui sa consultati un avocat.
Una dintre intrebari: Cine se face responsabil din banca, daca mandatul era numai pentru depunere si retragere documente?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ionescu-bebe a scris:

Am fost acum circa 6 luni si , ca de fiecare data " mai cere ceva procurorul". Politistul m-a pus sa declar ca, in cazul in care va trebui, voi plati o expertiza contabila pe lunile in care a vaut loc prejudiciu. Pentru ce trebuie asa ceva, nu stiu, odata ce infractorul si-a recunscut fapta. Acesta a declarat: RECUNOSC CA AM COMPLETAT BILETELE, DAR NU LE-AM SEMNAT EU. In cadrul expertizei grafologice , expertii au constatat ca nu este semnatura mea. Atunci, a cui este???? Consider ca se tergiverseaza dosarul. Care este parerea dumneavoastra? Multumesc.

Cazul este mai complicat decat puteti percepe dvs.
Pentru a se face trimiterea in judecata a unei persoane trebuie sa existe probe certe de vinovatie.
Parchetul probabil ca incearca sa adune cat mai multe probe in acuzare.

Era recomandabil sa va fi angajat avocat mai demult si probabil ca nu ar mai fi trecut atata timp.
Si astazi aveti dreptul de a va angaja avocat pentru a nu risca sa mai treaca cativa ani.
Avocatul care se pricepe la procese penale se poate interesa exact care este problema si sa verifice care este problema concreta.
Este posibil ca avocatul sa aiba mult de lucru si din acest motiv ar fi indicat sa il stimulati suficient pentru a avea timp de cazul dvs.

Pentru inceput dupa parerea mea ar fi suficient sa platiti un avocat pentru a se interesa de anumite aspecte care insa pot fi deosebit de importante in economia procesului.Adica nu este necesar sa ii platiti un onorariu total pana nu va putea stabili exact care este problema si ce are de facut in concret.
Daca secretara a recunoscut ca tot ea a ridicat si sumele de bani de pe biletele emise in fals,exista destul temei pentru inceperea urmaririi penale impotriva ei imediat dupa ce recunostea acest fapt.Faptul ca nu s-a facut acest lucru ridica serioase semne de intrebare asupra probitatii organului de cercetare penala.Este foarte corect sa angajati un avocat care sa va sprijine in efectuarea demersurilor legale in continuare.Din moment ce a trecut atata timp de la depunerea plangerii, au fost pierdute efectiv posibilitatile reale in luarea unor masuri asiguratorii pentru recuperarea prejudiciului cauzat si chiar daca veti castiga acest proces ,acum este foarte greu sa mai recuperati prejudiciul faptic,chiar daca angajati 10 avocati.
Daca lucrarea penala privind sesizarea dvs.ar fi fost transformata in cauza,adica daca s-ar fi inceput urmarirea penala asa cum era normal ,nu se mai taragana atat de mult cercetarea Politistul care efectueza cercetarea stie foarte bine acest lucru si de aceea am dubii ca este impartial.Adresati-va cu o plangere si domnului chestor Vladusecu Aurel,seful corpului de control al Ministrului de interne,pe care il cunosc si a carui probitate profesionala si morala nu poate fi pusa la indoiala,face-ti urgent aceasta plangere si veti fi uimita de rezultatele ei.
Ultima modificare: Vineri, 11 Mai 2012
Dorel Dumitru, Alte profesii

Alte discuții în legătură

Fapta penala Agripina1 Agripina1 faptul ca un politist care se ocupa de ancheta unui dosar penal a lasat sa scrie declaratia o alta persoana decat cea care era acuzata este aceasta o fapta ... (vezi toată discuția)
Procedura dosar penal Nina1 Nina1 Buna ziua. Am formulat plangere penala pentru infractiuni de fals si uz de fals la Parchetul de pe langa Judecatorie.Plangerea penala a fost inaintata Politiei ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - tergiversare dosar enecatalin enecatalin va rog daca ma puteti lamuri,Am un dosar penal la o sectie din bucuresti in care sunt parte vatamata,mi sa furat masina am facut plangere in 2010 sa facut ... (vezi toată discuția)