avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Buna ziua - tergiversare dosar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Buna ziua - tergiversare dosar

va rog daca ma puteti lamuri,Am un dosar penal la o sectie din bucuresti in care sunt parte vatamata,mi sa furat masina am facut plangere in 2010 sa facut cercetarea sa aflat vinovati in 6 luni primul anchetator a terminat si sa inceput urmarirea penala la mai multe persoane,dupa acele 6 luni sa dus dosarul sus la CP si de atunci nu se mai intampla nimik,am fost de nenumarate ori la acel anchetator si imi spune ca o sa trimita dosarul k mai are de audiat cateva persoane,avocati au facut nenumarate cereri de tegiversare la procuror chiar mia trimis ca o sa amendeze daca mai trimit atatea cereri(am nr de inregistrare la toate cererile) si dosarul tot nu il trimite,ce pot sa mai fac ca au trecut 3 ani de cand sta dosarul la politie,printre acesti inculpati sunt si politisti si angajati la Rar poate sa il mituiasca pe politist si procuror sa intarzie dosarul sa se prescrie ?
Cel mai recent răspuns: enecatalin , utilizator 21:00, 10 Octombrie 2013
enecatalin a scris:

va rog daca ma puteti lamuri,Am un dosar penal la o sectie din bucuresti in care sunt parte vatamata,mi sa furat masina am facut plangere in 2010 sa facut cercetarea sa aflat vinovati in 6 luni primul anchetator a terminat si sa inceput urmarirea penala la mai multe persoane,dupa acele 6 luni sa dus dosarul sus la CP si de atunci nu se mai intampla nimik,am fost de nenumarate ori la acel anchetator si imi spune ca o sa trimita dosarul k mai are de audiat cateva persoane,avocati au facut nenumarate cereri de tegiversare la procuror chiar mia trimis ca o sa amendeze daca mai trimit atatea cereri(am nr de inregistrare la toate cererile) si dosarul tot nu il trimite,ce pot sa mai fac ca au trecut 3 ani de cand sta dosarul la politie,printre acesti inculpati sunt si politisti si angajati la Rar poate sa il mituiasca pe politist si procuror sa intarzie dosarul sa se prescrie ?

Cerere in contencios daca nu vi se raspunde la cererea de tergiversare si solicitati despagubiri.
Ultima modificare: Joi, 26 Septembrie 2013
avvalentina, utilizator
ce inseamna cerere de contecios si unde trebui sa o depun? prejudiciu este de 30000 de euro
Nu exista un drept pentru a depune o cerere in conctencios administrativ.
Pierdeti vremea in mod inutil si actiunea se va respinge ca inadmisibila de instanta.

Problema este complicata daca e vorba si de functionari corupti de la RAR si politisti...

Pe de-o parte, au dreptate politistii daca mai au audieri de facut dar pot si urgenta.

Parerea mea este ca ar trebui sa angajati avocat special pentru a se ocupa de urgentarea cazului.
Sunt foarte putini avocati care se pricep la asa ceva si angajarea avocatului doar pentru acest aspect ( nu si pentru urmarirea penala) va poate ajuta.
Oricum, va fi foarte dificil de urgentat dosarul deoarece v-au amenintat cu amenda...si avocatul nou venit in dosar va trebui sa faca in asa fel incat sa nu fiti amendat si sa se ajunga si la urgentare in acelasi timp.
Dupa parerea mea, avocatul care il veti angaja va avea o sarcina mai dificila decat avocatul angajat pentru urmarirea penala...dupa cum probabil ca va dati deja seama...
Cert este faptul ca daca nu faceti o schimbare este recomandabil sa nu mai depuneti cereri...
Inteleg ca deja ati depus destule...
Nu vi s-a raspuns la nici o cerere pana acum?
Probabil ca s-a raspuns ca de aceea vor sa il amendeze.

Am avut si eu o situatie oarecum asemanatoare...in ceea ce priveste amenintarea cu amenda...( in alte cazuri nu a existat asa ceva...)
Le-am depus cereri si dupa ce au inchis cazul pentru ca nu mi-au spus ca l-au inchis...
Nu le-am depus decat vreo 3-4 cereri dar i-am disperat...
In 2 saptamani s-a finalizat urmarirea penala si eu nu stiam...ca nu aveam de unde sa stiu daca nu mi-au comunicat nimic la ultimele 2 cereri depuse...

Mie era sa imi amendeze clientul ca cererea era fara obiect si s-a enervat procurorul de caz pentru ca a finalizat dosarul mai repede decat credea...

In general nu le place sa ii grabesti...si se cam supara, dar daca partea are dreptate trebuie sa se conformeze...

Ultima modificare: Vineri, 27 Septembrie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Plangere penala fara raspuns roxanam79 roxanam79 Buna am si eu o problema daca se poate sa ma ajutati am facut o plangere penala la parchet privind distrugere,incalcarea dreptului de proprietate,organul de ... (vezi toată discuția)
Formulare plangere impotriva rezolutiei procurorului condor77 condor77 Am facut o plangere impotriva rezolutiei procurorului si prim procurorului prin care s-a dispus scoaterea de sub urmarire penala si neinceperea urmaririi ... (vezi toată discuția)
Plângere soluţii de neurmărire/netrimitere judecată (art.340 ncpp) alexandrak alexandrak Buna ziua ! Din nefericire anul trecut am fost reclamata pentru ca am am dat o palma unei fete care m-a agresat verbal nestiind ca resectiva este insarcinata ... (vezi toată discuția)