avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... pretentii Bo neintrodus la plata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

pretentii Bo neintrodus la plata

Buna ziua,
in 2009 am platit o marfa printr-un Bo emis de o alta societate si pe care l-am girat. Am copie dupa BO cu semnatura celui care l-a primit si data.
In contabilitate a intervenit o compensare si prin acel Bo mi-am achitat integral datoria.
Ulterior in 2011, ultimul posesor adica cel caruia i-am girat Bo, intrat in insolventa in 2010, ma da in judecata pe somatie ca-i datorez suma de pe BO ca acesta nu a fost incasat.
Instanta mi-a dat castig de cauza. Ulterior, face din nou actiune in pretentii pe acelasi obiect si acum a cerut proba cu interogatoriu si expertiza ca sa vada daca s-a decontat acel Bo cu toate ca i-am aratat ca nu noi tb sa-l decontam ci emitentul, si cu atat mai mult cu cat de la banca i s-a raspuns ca acel Bo nu s-a introdus la decontare chiar de catre firma acum in lichidare. Faptul ca nu au introdus acel instrument la plata nu ma priveste si mai ales dupa 2 ani de la data girarii...
Ce ma sfatuiti?
desi am trecut de termenul de incuviintare probe(inscrisuri, interogatoriu si expertiza(m-am opus), eu voi invoca exceptia necompetentei materiale ca-i la tribunal si acum judeca judecatoria.
ce credeti?
multumesc

Alte discuții în legătură

Bo primit de la furnizor si girat catre client id_alyna id_alyna Scuzati, va rog. In titlu am vrut sa spun de fapt BO primit de la client si girat catre furnizor. Va rog sa ma ajutati cu o informatie. Am un BO de la ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin emis de o firma care a fost inchisa carami carami Am urmarit temele legate de bielete la ordin emise fara acoperire. Sper sa nu fi repetat subiectul aici, imi cer scuze daca s-a vorbit deja de asta. E vorba de ... (vezi toată discuția)
Motivare refuz bo juridic dana juridic dana Sunt in posesia unui BO girat pe care l-am introdus la banca spre decontare si care a fost refuzat la plata, pe langa lipsa totala de disponibil, si pentru ... (vezi toată discuția)