Scuzati, va rog. In titlu am vrut sa spun de fapt BO primit de la client si girat catre furnizor.
Va rog sa ma ajutati cu o informatie.
Am un BO de la clientul meu emis pe 07.10.2009 cu scadenta pe 07.12.2009.
Am girat acest BO catre furnizorul meu pe 29.10.2009
.Intrebarea mea este daca eu sting in contabilitate cu datoria catre furnizor si totodata inregistrez incasarea sumei de la client in momentul girarii sau in momentul scadentei?
Si alta intrebare: daca persoana careia eu i-am girat BO nu isi incaseaza banii la scadenta, cine va fi raspunzator, eu sau emitentul biletului la ordin?
Va multumesc.
Inregistrarile in contabilitate se fac numai pe baza de documente justificative , iar incasarea sumei de la client se inregistreaza atunci cand primiti banii .
Daca persoana careia i-ati girat BO nu isi incaseaza banii la scadenta, sunteti responsabil si dumneavoastra si emitentul biletului la ordin .
Inteleg, dar banii pe care trebuie sa ii incasez de la client nu ii primesc eu personal ci furnizorul caruia i-am girat biletul. Eu cand imi inregistrez in contabilitate compensarea intre furnizor si client? in momentul cand l-am girat sau la scadenta?
multumesc.
Il inregistrezi in contabilitate in momentul girarii. Nu vei mai primi alt document decat daca, Doamne fereste, emitentul nu plateste; dar atunci e vorba de alta poveste...
Multumesc.
Asa cred si eu, ca in momentul girarii, doar ca o prietena mi-a zis sa-mi fac compensarea in momentul scadentei, si nu am gasit unde scrie acest lucru.
Tva la incasare
ionut_conta
Am urmatoarea nelamurire:
Societatea mea - [b]TVA la incasare[/b]
1.Furnizor TVA la incasare - TVA se deduce la data plati
2.Furnizor NU aplica TVA la ... (vezi toată discuția)