am si eu urmatoarea problema: am avut control la societatea la care lucrez si persoanele de la control au cam facut exces de zel si au interpretat legile cum au vrut ei.
in urma controlului m-am ales cu o datorie de plata de 45000 lei , datorie care am contestat-o .
Am dus actele la un expet contabil si i-a platit patronul cat a cerut sa faca verificarea sa vada daca este bine sau nu ceea ce au calculat domni de la control si spre bucuria noastra nu a fost bine aproape nimik, (adica din 45000 contest 39000 lei). problema este ca cei de la administratia financiara au inceput sa-mi ia din bani chiar daca noi suntem inca in termenul legal de contestatie (am depus contestatia in 21.11.2008) si inca nu am primit nici un raspuns si nici o instintare.
am auzit ca daca procesul verbal este contestat el nu poate fi introdus in fisa sintetica si nu poate sa-ti puna sechestu pe cont pana la solutionarea contestatiei.
este adevarat ? vreau o baza legala va rog deoarece la administratia financiara nu prea cunosc sau nu vreau sa cunoasca legea si daca nu esti de-al lor te "mananca"
In cazul dumneavoastra cred ca era mai bine ca acesta contestatie sa fie formulata de un avocat el urmarea ulterior si pasi procedurali. Mergeti la inspectorul ( cel care are in grija fisa sintetica) si spuneti -i ca ati depus contestatie, aratati si numarul de inregistrare al contestatiei si in mod normal nu ar mai trebui sa ia banii din cont. Lasand la o parte faptul ca banii din cont nu pot fi luati decat in baza unei somatii care este titlul in baza caruia se dispune poprirea.
Conform OG 2 /2001privind regimul juridic al contraventiilor:
Art. 31. - (1) Impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei si de aplicare a sanctiunii se poate face plangere in termen de 15 zile de la data inmanarii sau comunicarii acestuia.
(2) Partea vatamata poate face plangere numai in ceea ce priveste despagubirea, iar cel caruia ii apartin bunurile confiscate, altul decat contravenientul, numai in ceea ce priveste masura confiscarii.
Art. 32. - (1) Plangerea insotita de copia de pe procesul-verbal de constatare a contraventiei se depune la organul din care face parte agentul constatator, acesta fiind obligat sa o primeasca si sa inmaneze depunatorului o dovada in acest sens.*
(2) Plangerea impreuna cu dosarul cauzei se trimit de indata judecatoriei in a carei circumscriptie a fost savarsita contraventia. (3) Plangerea suspenda executarea. Plangerea persoanelor prevazute la art. 31 alin. (2) suspenda executarea numai in ceea ce priveste despagubirea sau, dupa caz, masura confiscarii.
Mergeti la administratia financiara si depuneti o copie dupa contestatia la procesul verbal.
daca am contestat un p.v. de control de fond si nu am fost de acord cu decizia luata de catre organele de control si totusi cei de la finante l-au inregistrat in fisa sintetica nu era normal ca sa se astepte un raspuns din partea DGF si apoi din partea instantei inainte sa inceapa sa -mi retina din bani?
mentionez ca depunem aproape lunar declaratia pentru recuperare de tva .
multumesc
Deci sa inteleg ca ati facut contestatia la DGF?
Trebuia sa contestati procesul verbal la judecatorie cf.Deciziei ICCJ 925/2007 ptr.modificarea Ordonantei 2/2001.
Daca a trecut termenul de 15 zile nu mai puteti face plangere.
Succes