Am spre crestere si educare in urma unui divort o minora in varsta de 16 ani, pentru care primesc de la fostul sot o pensie alimentara de 200 lei lunar.Aceasta suma a fost stabilita de el, avand in vedere ca din luna iunie 2011 nu mai are statut de angajat. Din luna iulie 2011 si-a deschis o intreprindere individuala avand ca scop de activitate comertul cu amanuntul inclusiv in piete si oboare.
Avand in vedere varsta copilului, faptul ca totusi aceasta suma nu acopera nevoile de crestere si dezvoltare ale minorei si mai ales faptul ca pe langa aceasta suma nu mai contribuie cu NIMIC la cresterea si educarea ei, pot sa solicit instantei de judecata majorarea pensiei alimentare si daca da, cum?
Multumesc anticipat! O zi placuta!
Adresati instantei,in numele ficei dvs, o cerere de majorare a pensiei de intretinere, cererea se adreseaza instantei domiciulului paratului. Aratati in cerere, motivele pe care va intemeiati pretentia, eventual atasati la cerere dovada veniturilor sotului dvs.
De unde pot obtine un document din care sa rezulte veniturile acestuia? De exemplu Administratia Financiara imi poate elibera un act din care sa rezulte ce venituri are acesta,sau trebuie facuta o solicitare in acest sens de catre instanta de judecata?
Aratati in cerere motivele care v-au condus la sesizarea instantei.Sa speram ca intreprinderea nou infiintata il ajuta sa isi sporeasca veniturile.Fiic dvs avand 16 ani formuleaza actiunea personal, iar dvs doar o asistati. Administratia Finantelor Publice va furnizeaza veniturile lui.
Intreţinerea este datorata în raport de nevoia celui care o cere şi de mijloacele celui care urmează a o plăti, instanţa judecătorească putând mări sau micşora cuantumul obligaţiei de întreţinere în funcţie de aceste criterii.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Pensia alimentara
bcfbmv
Spuneti-mi va rog , cat este marja pentru plata pensiei alimentare pentru un copil si daca se tine cont si de alte datorii care le are cel ce trebuiesa sa ... (vezi toată discuția)