avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Status asociatie nonprofit
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Status asociatie nonprofit

Buna ziua,

In 2009 am constituit o asociatie non-profit. Am obtinut si CIF-ul, apoi am organizat niste seminarii gratuite, complet pe baza de voluntariat, deci nu am trecut nimic in contabilitate.

Nu am mai depus niciun act de atunci la nicio autoritate a statului, pentru ca nu am mai putut avea activitate, din mai multe motive-probleme le asociatilor.

De anul trecut a expirat si contractul de comodat pentru sediul social declarat al asociatiei.

Intrebarea este: asociatia mai este persoana juridica? Ce actiuni ar trebui sa intreprindem pentru a putea sa ne desfasuram activitatea - avem acum timp si un proiect si am vrea sa dam drumul la treaba?

Exista vreo penalizare pentru ca nu am depus documentatie la autoritati?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 15:25, 8 Mai 2012
Este posibil sa primiti niste amenzi pentru ca nu ati depus bilantul anual la finante. In rest, aveti in continuare personalitate juridica dar trebui sa va stabiliti un sediu social si sa incheiati contract de inchiriere/comodat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Onorariu infiintare asociatie non-profit matei23s matei23s Vreau sa infiintez o asociatie non-profit si m-ar interesa care sunt onorariile cerute de avocati sau de persoana la care apelezi pentru consultanta si pentru ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere sau comodat ?? doar_andreea doar_andreea Buna ziua , Am o nelamurire . Firma unde lucrez(sa spunem X ),are un contract de inchiriere cu o asociatie non-profit , pentru un spatiu in care isi ... (vezi toată discuția)
Punct de lucru in cadrul asociatiei luizacsinte luizacsinte Lucrez la Camera de Comert Italiana si voiam sa stiu daca anumite societati pot avea sediul social sau punct de lucru in cadrul camerei....este asociatie ... (vezi toată discuția)