avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... punct de lucru in cadrul asociatiei
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

punct de lucru in cadrul asociatiei

Lucrez la Camera de Comert Italiana si voiam sa stiu daca anumite societati pot avea sediul social sau punct de lucru in cadrul camerei....este asociatie non-profit...eventual si reglementarea legislativa..

Multumesc anticipat!!
Cel mai recent răspuns: luizacsinte , utilizator 15:22, 23 Septembrie 2009
luizacsinte a scris:

Lucrez la Camera de Comert Italiana si voiam sa stiu daca anumite societati pot avea sediul social sau punct de lucru in cadrul camerei....este asociatie non-profit...eventual si reglementarea legislativa..
Multumesc anticipat!!

Buna seara,

Sediul social al unei Persoane Juridice (PJ) romane se poate fixa intr-un imobil care are spatiu corespunzator, cu acordul Proprietarului sau al celui care are dreptul de folosinta (neingradit), printr-un inscris care poate fi opozabil tertilor (autentic sau depus la ORC), de regula Contract de locatiune (inchiriere), de comodat, etc.

Ceea ce doriti Dvs. sa oferiti firmelor este o "prestare de servicii" care in limbaj uzual se numeste "domiciliere".

In principal puteti sa-l oferiti numai membrilor asociatiei (Camera de comert), care platesc taxe si cotizatii.
In secundar, daca prin Statut Camerei puteti face "fapte de comert" l-ati putea presta si tertilor, contra tarife.

Cu stima,
Profesionist in Insolventa Eugen MARCOV
Multumesc mult ! O zi buna! :)
Si totusi...mai am o neclaritate.

Persoana juridica, care doreste ceva de genul unui punct de lucru, este asociat al Camerei, iar spatiul il doreste pentru reprezentatii si sedinte, care nu se vr desfasura zi de zi...Trebuie sa se numeasca "punct de lucru" sau nu? Banuiesc ca nu trebuie sa mai inregistram ceva la ONRC... Ce forma legala putem adopta pentru astfel de activitati?

Multumesc din nou!!
Acea p.j. va incheia cu proprietarul spatiului un contract de inchiriere sau de comodat pentru folosinta spatiului, urmand a-si desfasura activitatea in acel spatiu.
Pai noi ca si Camera de Comert avem contract de inchiriere cu proprietarul cladirii. Persoana juridica, asociat al camerei, va face contract de subinchiriere (contra unui tarif) cu camera sau de comodat (folosinta gratuita) urmand a desfasura activitatile respective (sedinte, conferinte, reprezentatii) , specificand perioada , nu ??

Alte discuții în legătură

Inchiriere sediu obtinut prin contract de comodat Lulica Lulica Buna ziua In cazul unui SRL cu asociat unic, acesta face un contract de comodat prin care o parte din locuinta si terenul sau sunt date societatii pentru ... (vezi toată discuția)
Inregistrare punct de lucru - contract de locatie de gestiune ade_ice_ice ade_ice_ice Buna seara, Imi baza unui contract de locatie de gestiune, imi pot inregistra punct de lucru al unei firme si fiscaliza casa de marcat pe locatia ... (vezi toată discuția)
Ajutor inchiriere pfa pe cod caen 6820 norna norna Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu raspuns la urmatoarea intrebare: -[b]Persoana fizica P[/b] este proprietarul unui [b]apartament A[/b]. -aceeasi ... (vezi toată discuția)