avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Buna ziua,
Ajutati-ma va rog cu un sfat. Am o societate care de 3 ani de zile nu mai are activitate, nu este suspendata nu s-a depus nici bilant la orc si are datorie la stat de17000 lei. Finantele ma suna ca sunt in executare silita (de mai mult timp) cu poprire pe cont. Societatea nu are nimic pe numele lui. Poate declansa statul insolventa si raspunderea administratorului? Cei de la finante stiu ca mai am si o alta societate care nu are datorii. Ce poate intreprinde cu societatea fara obligatii si ce poate face cu societatea datornica, mai mult cu administratorul?
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 13:28, 9 Mai 2012
raspunderea solidara a administratorului se poate initia cf art 27 CPF.
Insolventa nu poate fi solicitata deoarece sunteti sub pragul minim al datoriei, acesta fiind 45.000 ron.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla cu datoriile la stat ale srl in momentul dizolvarii? sergiugrig sergiugrig Dupa dizolvarea judiciara a unui SRL cu 2 asociati si ~20.000 RON debite la stat(amenzi, TVA, CAS...), dupa acoperirea debitelor in limita capitalului, ce se ... (vezi toată discuția)
Insolventa nukarela nukarela DACA O FIRMA ARE DATORII CATRE FINANTE(IMPOZIT SALARII, TVA, IMPOZIT PROFIT, CAS,CASS,SOMAJ ETC) POATE FI DECLARATA IN INSOLVENTA DE CATRE ADMINISTRATIA ... (vezi toată discuția)
Tragere raspundere administrator axw axw Buna ziua, Am o firma cu datorii la stat de cca. 20000 lei. De 3 ani de zile nu mai am activitate si nici contabilitate nu am mai facut. Ma tot cauta de la ... (vezi toată discuția)