Familia noastra se compune din mama si 2 frati. tatal a murit in urma cu 18 ani si nu s-a facut succesiunea unui apartament de 4 camere in Constanta
1. cat revine fiecaruia?
2. cat ne costa sa facem acum succesiunea?
Masa succesorala se compune din jumatatea apartamentului. Din aceasta masa succesorala, sotia supravituitoare detine o cota de 1/4 , iar copii detin o cota de 3/4, respectiv 3/8 fiecare. Ca si costuri, daca intelegeti sa faceti succesiunea la instanta de judecata, va trebui sa timbrati cu 3% din valoarea masei succesorale + 50 de lei pentru fiecare mostenitor, daca solicitati sa se constate si calitatea de mostenitor, iar daca intelegeti sa dezbateti la notar, acolo veti afla mai multe informatii cu privire la taxele notariale
1. Mostenirea se imparte dupa cum urmeaza:
2/8 sotia supravietuitoare
3/8 pentru fiecare din copii
2. Cea mai ieftina modalitate de a dezbate mostenirea este prin instanta daca apelati la mediere. Asa nu va mai trebui sa platiti taxa de timbru de 3%.
Succesiune dupa tata
ursu67
Buna ziua , in cazul decesului tatalui ,in cazul in care exista doi fii si mama ,as dori sa aflu cat ii revine fiecaruia , masa succesorala constand intr-un ... (vezi toată discuția)
Succesiune
kichy
buna ziua.tatal meu a decedat acum 2 ani.mai are 2 copii din prima casatorie,deci cu mine 3.mama mea a dobandit in timpul casniciei un apartament cu 3 camere ... (vezi toată discuția)
Succesiune
sorin1973
buna seara.am si eu o intrebare referitoare la o succesiune.s a deschis un proces civil la care suntem 3 mostenitori ,2 copii si un parinte supravietuitor.ce ... (vezi toată discuția)