avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune apartament 3 mostenitori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune apartament 3 mostenitori

Familia noastra se compune din mama si 2 frati. tatal a murit in urma cu 18 ani si nu s-a facut succesiunea unui apartament de 4 camere in Constanta
1. cat revine fiecaruia?
2. cat ne costa sa facem acum succesiunea?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 17:24, 8 Mai 2012
Masa succesorala se compune din jumatatea apartamentului. Din aceasta masa succesorala, sotia supravituitoare detine o cota de 1/4 , iar copii detin o cota de 3/4, respectiv 3/8 fiecare. Ca si costuri, daca intelegeti sa faceti succesiunea la instanta de judecata, va trebui sa timbrati cu 3% din valoarea masei succesorale + 50 de lei pentru fiecare mostenitor, daca solicitati sa se constate si calitatea de mostenitor, iar daca intelegeti sa dezbateti la notar, acolo veti afla mai multe informatii cu privire la taxele notariale
Ultima modificare: Marți, 8 Mai 2012
Florea Ana-Maria Cabinet de Avocat , Avocat
1. Mostenirea se imparte dupa cum urmeaza:
2/8 sotia supravietuitoare
3/8 pentru fiecare din copii

2. Cea mai ieftina modalitate de a dezbate mostenirea este prin instanta daca apelati la mediere. Asa nu va mai trebui sa platiti taxa de timbru de 3%.
Se percepe vreo amenda, taxa suplimentara pt ca au trecut 18 ani si nu s-a facut acceasta succesiune?
Nu, in nici un caz...
Da, cu siguranta. Se aplica un impozit in plus de 1% catre stat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa tata ursu67 ursu67 Buna ziua , in cazul decesului tatalui ,in cazul in care exista doi fii si mama ,as dori sa aflu cat ii revine fiecaruia , masa succesorala constand intr-un ... (vezi toată discuția)
Succesiune kichy kichy buna ziua.tatal meu a decedat acum 2 ani.mai are 2 copii din prima casatorie,deci cu mine 3.mama mea a dobandit in timpul casniciei un apartament cu 3 camere ... (vezi toată discuția)
Succesiune sorin1973 sorin1973 buna seara.am si eu o intrebare referitoare la o succesiune.s a deschis un proces civil la care suntem 3 mostenitori ,2 copii si un parinte supravietuitor.ce ... (vezi toată discuția)