avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proprietatea comuna si drepturile proprietarilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proprietatea comuna si drepturile proprietarilor

in calitate de coproprietar al unui teren agricol, am solicitat, de la primaria comunei respective, complectarea unui formular tip emis de catre APIA,de confirmare a propritatii, in vederea inregistrarii in institutia respectiva. Primaria mi-a respins cererea,pe motiv ca, pentru terenul respectiv dat in administrarea unui localnic de catre celalalt proprietar, fara acordul meu, acel administrator este inregistrat deja la APIA in baza unei procuri individuale si de aceea nu pot sa imi elibereze acel document !? INTREBARI:
1. cererea mea nu este legal indreptatita?
2. procura care da dreptul de reprezentanta pe proprietatea comuna nu trebuie sa poarte si girul meu
Cel mai recent răspuns: traianmusat , utilizator 11:01, 9 Mai 2012
Este normal să primiţi un răspuns negativ dacă deja altcineva încasează deja subvenţia. Probabil această situaţie a fost creată ptr că dv.stră nu aţi folosit terenul, celălat proprietar probabil că la fel nu a fost interesat de administrarea lui şi atunci a fost dat în folosinţa şi administrarea acelui localnic dv.stră in schimb primind ceva produse agricole sau bani. In calitate de coproprietar putea să încheie singur acte de administrare a terenului, iar dacă nu vă convine situaţia puteţi vedea cât timp are localnicul contract, ce tip de contract are şi după terminarea acestuia să vă preluaţi proprietatea şi să o administrati dv.stră.
personal, eu nu beneficiez in vreun fel da acest teren. Daca coproprietarul a incredintat unei terte persoane administrarea acestui teren, fara ca sa am cunostinta sau fara sa aiba si girul meu, va intreb , care este baza legala a acestui act ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de arenda si subsidiile acordate de apia telemanegm@gmail.com telemanegm@gmail.com Buna ziua stimati domni. Ma numesc Petrache Teleman si sunt un nou utilizator pe site-ul Dvs. In 2008 am incheiat, in calitate de propietar al unei suprafete ... (vezi toată discuția)
Cum pot afla cine îmi ia subvenție de la apia pe pământurile moștenite? giv giv Buna ziua. Am mostenit diverse suprafete de teren de la tatal decedat si de la fratii bunicului cand mostenitorii acestuia au dezbatut mostenirea prin ... (vezi toată discuția)
Subventie de la apia maria dinca maria dinca Buna ziua. As dori sa stiu daca pot afla de la APIA cine lucreaza un teren agricol pe care il detin. Nu stiu cine il lucreaza abuziv-nu am niciun contract ... (vezi toată discuția)