avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Majorarea perioadei de suspendare a permisului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Majorarea perioadei de suspendare a permisului


Buna ziua
Am si eu o întrebare si nu am găsit răspunsul nicăieri , dacă poate cineva sa mă ajute , ii multumesc din suflet.
Mi-a fost reținut permisul de conducere pe o perioada de 90 de zile pentru viteza , am facut contestatie si am recuperat permisul a doua zi pt ca eram cu familia si bagajele in mașina , mergeam in concediu in afara țării iar dovada am înțeles ca nu este valabilă . Nu m-am prezentat la proces, am pierdut procesul si am primit o dispoziție de la serviciul rutier , prin care sunt anunțat ca am pierdut procesul iar perioada de suspendare a crescut cu încă o luna , adică 120 de zile si ca trebuie sa predau permisul . Am predat permisul si am dat si examenul pt redobandire pe care l-am luat . Si acum întrebarea : dacă fac cerere de reducere a perioadei de suspendare, se aproba ? In cazul in care eu am facut contestatie si am pierdut, si mi-a fost prelungita perioada de suspendare.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 18:07, 11 Mai 2012
nu numai hotararile definitive si irevocabile nu se mai comunica partilor. Eu am patit cu un proces din 24.04.2009 pe care l-am pierdut si am aflat azi ca trebuie sa predau permisul. Nici macar avocatul meu nu stia ca a procesul a fost pierdut. Asta nu incalca cumva dreptul de a fi informat? Stiu ca la noi este ceva normal dar....
@Marcum

Potrivit art. 129, alin. (1), teza I Cod procedura civila, partile au indatorirea ca, in conditiile legii, sa urmareasca desfasurarea si finalizarea procesului. Prin urmare, norma legala instituie aceasta obligatie in sarcina dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de conducere suspendat alin91 alin91 Buna Seara. Va adresez si dumneavoastra o problema la care nu am raspuns clar. Anul trecut in septembrie mi a fost suspendat permisul de conducere pt ... (vezi toată discuția)
Mai pot ataca cu recurs hotararea prin care a fost respinsa plangerea? kosmin_2010 kosmin_2010 Un Proces Verbal intocmit de IPJ [Editat] pentru viteza, Eu sincer nu aveam viteza aia, aveam cam cu 10-15 km mai putin care imi salveaza permisul . Instanta ... (vezi toată discuția)
Ce se mai poate face daca o plangere a fost respinsa prin sentinta definitiva si irevocabila? catalin2832 catalin2832 V-as ruga sa ma ajutati in rezolvarea unei probleme destul de delicate. Intr-o seara am fost oprit de un echipaj de politie care mi-a spus ca nu as fi ... (vezi toată discuția)