Buna seara tuturor.Am nevoie de un sfat in legatura cu o inselaciune, in care eu am fost cea inselata cu o suma de bani.
In noiembrie 2010 am convenit, cu un utilizator al site-ului trendzone.ro, sa imi vanda o pereche de pantofi, la pretul de 120 ron, cu taxele postale incluse.Cand am primit coletul, insa, am descoperit ca in colet nu se afla o pereche de pantofi, ci o borseta "Coca-Cola" (pentru care eu tocmai platisem un mandat ramburs in valoare de 120 ron).Imediat i-am scris un mesaj, pe site-ul respectiv, d-rei care mi-a trimis coletul, in care o avertizam ca daca in decursul unei ore nu face dovada ca mi-a trimis pantofii sau banii, voi depune plangere pentru inselaciune impotriva ei la politie.Bineinteles ca nu mi-a mai raspuns, iar in acea noapte si-a dezactivat contul.In mai anul trecut am fost chemata la audieri, unde mi s-a spus ca am dovezi, ca e clar ca am fost inselata, insa ca este putin probabil sa imi recuperez paguba vreodata, din cauza sumei mici si a faptului ca d-ra respectiva locuieste in Bucuresti si e greu de gasit.Ei bine, ieri am fost sunata de la politie de un alt agent decat cel care m-a audiat, care mi-a comunicat ca d-ra respectiva a fost gasita si ca ma va contacta pentru a-mi trimite cei 120 ron.M-a sunat, i-am comunicat codul meu IBAN, etc, dar...1.Nu stiu ce sa fac in legatura cu ea, daca sa merg mai departe cu procedurile legale impotriva ei, la un proces civil, sau nu (mentionez ca are aproape 20 ani).2.Eu i-am comunicat ca as prefera ca, in locul acelei sume de bani, sa imi trimita pantofii respectivi.Mi-a comunicat, desigur, ca nu i-a avut vreodata.In acest caz, i-am spus ca as vrea contravaloarea unei astfel de perechi de pantofi, pentru a-mi cumpara altii.Ea a acceptat fara nicio problema, cu conditia sa imi retrag plangerea, insa cand i-am comunicat agentului de la politie propunerea mea a spus ca, prin intermediul politiei, fara proces, mai mult decat cei 120 ron nu pot primi si ca, daca am pretentii mai mari, sa continui, catre un proces.Daca ea imi trimite suma de 200 ron, pretul aproximativ actual al unei perechi de pantofi ca cea pe care trebuia sa mi-o trimita initial, eu comit vreo ilegalitate?
Astept raspuns, va rog.Multumesc.