avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor de inmormantare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor de inmormantare

daca persoana decedata avea pensie de handicap gradul I cu insotitor are drept de ajutor de inmormantare.daca da de unde???vreau un raspuns la adresa de mail: william_anne69@yahoo.com....va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: dianami , utilizator 13:08, 9 Mai 2012
Persoanele cu handicap nu au pensie de handicap,ci indemnizatie de handicap.
In ce priveste ajutorul de deces ptr persoane cu handicap,legea 448 / 2006 nu prevede asa ceva. Doar pensionarii au drept la un ajutor de inmormantare,se poate merge la casa de pensii cu cuponul de pensie,certif.de deces al decedatului.
~ Conținut șters la cerere ~
asa cum a spus @tarzan2012, legea 448/2006 nu prevede ca persoanele cu handicap sau familiile acestora sa primeasca ajutor de inmormantare.
primaria acorda ajutor de inmormantare NUMAI beneficiarilor de ajutor social (venit minim garantat) conform legii 416/2001 privind venitul minim garantat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana cu handicap primeste ajutor de deces? dark0n3 dark0n3 Buna ziua, As dori sa stiu daca o persoana care primea ajutor de handicap si a decedat poate primi ajutorul de deces. Mentionez ca persoana respectiva nu a ... (vezi toată discuția)
Ajutor de înmormântare . MihaaaM MihaaaM Bună ziua ! Fratele meu a decedat ,nu era asigurat nici pensionar ,avea doar ajutorul social de la Primărie .Beneficiem de ajutorul de înmormântare ?? Daca ... (vezi toată discuția)
Ajutor de inmormintare maricelboss6668 maricelboss6668 Buna ziua mama mea nu este pemsionara are indemnizatie de handicap grav / parkinson as vrea sa stiu daca are dreptu de ajutor de inmormintare de undeva eu ... (vezi toată discuția)