avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... plangere penala ptr neplata pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

plangere penala ptr neplata pensiei alimentare

daca am depus plangere la parchet in noiembrie 2011, dar urmarirea penala a inceput in mai 2012. Se iau in calculul restantei pensiei si lunile dec 2011 -mai 2012 ?
Cel mai recent răspuns: virginia77 , utilizator 23:33, 8 Mai 2012
Binenteles, este vorba de o infractiune continua de abondon de familie
Da, se ia in calcul toata perioada.
Va multumesc mult pentru raspuns. Am o nelamurire. Chiar astazi am fost la politie, unde s-a completat declaratia de parte vatamata, iar domnul politist care se ocupa de plangerea penala mi-a spus ca doamna procuroare a spus sa nu ia in calcul decat lunile pana la care s-a depus plangerea( noiembr 2011)
ce pot face legal, daca procuroarea nu doreste sa inceapa urmarirea penala, deoarece domnul politist a specificat in declaratia de parta vatamata,ca trebuie sa mi se plateasca si pe lunile dec 2011-mai 2012?
Impotriva Rezolutiei Procurorului poti face plangere la procurorul ierarhic superior in termen de 20 de zile de cand primesti comunicarea acestei rezolutii, daca iti este nefavorabila.
Daca il trimite in judecata cu rechizitoriu pt abandon de familie, te constitui parte vatamata in instanta cu o suma pt o anumita perioada.
Ma poate obliga sa declar doar perioada care a fost specificata in plangerea initiala?adica iun-nov 2011?
Deoarece,nici politistul nu era convins ca o sa primeasca dosarul procuroarea, pentru ca dansul a cumulat si lunile dec2011-mai 2012 in declaratia de parte vatamata

Alte discuții în legătură

Doua dosare la judecatorie in urma aceluias rechizitoriu czs czs Buna ziua Doresc sa stiu daca un rechizitoriu poate da nastere la doua dosare in faza de judecata pe fond Mai exact,in 2011 luna Dec am fost pus sub ... (vezi toată discuția)
Civil/cedo xuser xuser Speta de caz: In 2007 primesti bataie in sectia de politia. Dupa o ancheta de 2 ani, desigur ca pierzi in Romania (politistii primesc NUP se retinere ... (vezi toată discuția)
Distrugere dan_bcdro dan_bcdro acu 2 luni unii mi-au spart geamurile la masina si au lovit-o cu pietre si pari.De atunci dosarul acesta sta la postul de politie.Agentul responsabil cu ... (vezi toată discuția)