avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... tutore
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

tutore

mama este incadrata cu gradul de handicap grav - Alzheimer. pentru a-i putea ridica pensia pentru limita de virsta, trebuie sa-i devin tutore. ce drepturi si ce obligatii voi avea, in calitate de tutore al mamei.
Cel mai recent răspuns: corina stancu , utilizator 07:23, 14 Decembrie 2008
Nu puteţi deveni tutore decît prin punerea sub interdicţie a mamei, pe cale judecătorească.

Tutorele are, practic, aceleaşi drepturi şi obligaţii pe care le are părintele faţă de copilul său minor în ceea ce priveşte ocrotirea şi reprezentarea acestuia.

Veţi fi reprezentantul persoanei interzise. Toate actele de dispoziţie privind bunurile celui aflat sub tutelă vor fi supuse autorizării lor prealabile de către autoritatea tutelară. În rest, veţi putea încheia în numele interzisului acte de administrare a averii acestuia.
va multumesc pentru raspuns si pentru promptitudine. am recurs la o alta posibilitate: cu o cerere la primarie, am devenit curator al mamei mele, putind astfel sa ridic pensia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

ajutor!imputernicire - autoritatea tutelara Vilcu Gina Vilcu Gina Buna ziua.Mama mea este diagnosticata cu dementa Alzheimer,in faza medie.Am reusit sa obtin indemnizatie de persoana cu handicap cu insotitor.Este a doua oara ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune corina stancu corina stancu tatal meu a murit acum 1 saptamina, mama este diagnosticata cu Alzheimer. actul de deces al tatalui precum si actul de proprietate al apartamentului parintilor ... (vezi toată discuția)
Mama are alzheimer și aș dori să îi un curator (sau tutore) care să aibă grijă de ea și să o moștenească. cine poate fi acea persoană și care este procedura? Ovi60 Ovi60 Buna ziua, O am pe mama cu Alzhaimer destul de avansat. In prezent locuieste in apartamentul ei iar cheltuielile de intretinere precum si o femeie care sta cu ... (vezi toată discuția)