avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Inmatriculare masina
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Inmatriculare masina

Buna seara am si eu o intrebare,vreau sa imi cumpar o masina inmatriculata in Romania numai ca motorul ei este cam mare respectiv 2,3 cm si pe an impozitul este cam mare 800 ron.Ma gandeam daca o pot pune pe numele unei persoane cu handicap sa fie proprietatea lui personala, in cazul acesta persoana respectiva mai are obligatia de a platii impozitul anual fiind o persoana cu handicap?Daca poate cineva sa ma ajute cu un sfat as fi recunoscator.Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: alex90tca , utilizator 04:42, 26 Noiembrie 2012
Conform prevederilor L nr 448/2006,persoana cu handicap beneficiaza de facilitatea scutirii de impozit asupra autoturism,numai daca autoturismul prezinta adaptare tehnica ,adaptare care sa fie omologata si completata in cartea de identitate a autoturismului,de catre RAR
Asa este dar numai in cazul cand persoana cu handicap doreste sa conduca masina,eu ma refeream sa cumpere o masina din strainatate sa o inmatriculeze pe numele lui iar el sa beneficieze de masina angajandu-si sofer personal.Taxa de prima-inmatriculare mai este valabila in cazul asta?Mentionez ca gradul de handicap este ridicat si nu ar putea obtine permisul auto.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire impozit la masina ctalex ctalex Bunicu meu nu poate vorbi si as dori sa imi pun masina pe numele lui, motor de 3mii e cam mult de platit la stat . este vreo usita sa numai platesc o gramada ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare masina pe persoana cu handicap carmen-ioana carmen-ioana buna,matusa mea are un handicap de gradul 2 si sotul ei la fel,are o masina inmatriculata pe numele ei dar care ulterior a vandut-o si nu a radiat-o de la ... (vezi toată discuția)
Taxa de inmatriculare persoana cu handicap Capone18 Capone18 Salut, Am si eu o problema. As dori sa achizitionez o masina neinmatriculata in Romania si ca sa nu mai platesc taxa de mediu(care mi se pare o prostie) vreau ... (vezi toată discuția)