Buna seara am si eu o intrebare,vreau sa imi cumpar o masina inmatriculata in Romania numai ca motorul ei este cam mare respectiv 2,3 cm si pe an impozitul este cam mare 800 ron.Ma gandeam daca o pot pune pe numele unei persoane cu handicap sa fie proprietatea lui personala, in cazul acesta persoana respectiva mai are obligatia de a platii impozitul anual fiind o persoana cu handicap?Daca poate cineva sa ma ajute cu un sfat as fi recunoscator.Multumesc anticipat.
Conform prevederilor L nr 448/2006,persoana cu handicap beneficiaza de facilitatea scutirii de impozit asupra autoturism,numai daca autoturismul prezinta adaptare tehnica ,adaptare care sa fie omologata si completata in cartea de identitate a autoturismului,de catre RAR
Asa este dar numai in cazul cand persoana cu handicap doreste sa conduca masina,eu ma refeream sa cumpere o masina din strainatate sa o inmatriculeze pe numele lui iar el sa beneficieze de masina angajandu-si sofer personal.Taxa de prima-inmatriculare mai este valabila in cazul asta?Mentionez ca gradul de handicap este ridicat si nu ar putea obtine permisul auto.