avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice licitatie publica fara fonduri ??
Discuție deschisă în Achiziţii publice

licitatie publica fara fonduri ??

Daca o institutie publica ( AUTORITATEA CONTRACTANTA ) nu are alocate fonduri pentru investitii ( proiectare, lucrari de constructii si dotari cu utilaje), nici de la bugetul de stat, nici de la bugetul local, nici din surse proprii, poate organiza o licitatie publica ??
se poate inregistra la SEAP ??
ce se intimpla daca o firma cistiga licitatia si aceasta institutie publica -organizatorul nu are fonduri pentru derularea obiectivelor propuse ???

Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 13:41, 18 Mai 2012
Conform art.94 din HG 925, nu trebuie sa existe cert fondurile la data initierii procedurii, dar o procedura nu se poate initia fara ca macar sa identificati sursa de finantare.
Daca se demareaza totusi procedura fara ca macar sa identificati sursa si castiga o firma, instanta va va obliga sa incheiati contractul si eventual luati si vreo amenda de la ANRMAP.
va multumesc !
Sursa este mentionata: bugetul de stat si bugetul local, dar in niciun document al surselor mentionate , ministerul de resort si consiliul local, nu se gaseste alocarea fondurilor pentru acesta instituitie, in acest an-2012.
Dar licitatia se anunta pe SEAP, se organizeaza, dar fonduri nu sunt prevazute. Asta nu inteleg.
Va multumesc!
Dovada existentei sursei o reprezinta o aprobare din partea ordonatorului principal de credite privind alocarea fondurilor de la buget de stat, concretizata intr -un document in care se evidentiaza achizitia si suma aprobata. Nu este suficient doar sa presupunem si sa scriem noi ca o sa le luam de la bugetul de stat, ca dovada a identificarii sursei.

Aprobarea alocarii fondurilor, (aceasta inseamna in fapt identificarea sursei) nu este acelasi lucru cu existenta lor, acestea urmand a fi disponibilizate ulterior.
Ultima modificare: Vineri, 18 Mai 2012
vlad nicolae, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare licitatii publice RobertoIF RobertoIF am urmatoarea situatie: la o licitatie publica prin SEAP am oferta de la o firma neplatitoare de TVA si de la una platitoare de TVA. Oferta de la firma ... (vezi toată discuția)
Achizitie fara buget aprobat? lucian_draghici2007 lucian_draghici2007 pot lansa o achizitie daca nu a fost aprobat bugetul? (vezi toată discuția)
Nota justificativa narcisa69 narcisa69 În nota justificativă estimarea poate fi mai mare decât banii pe care îi am în buget? (vezi toată discuția)