avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice achizitie fara buget aprobat?
Discuție deschisă în Achiziţii publice

achizitie fara buget aprobat?

pot lansa o achizitie daca nu a fost aprobat bugetul?
Conform art.94 din HG 925 Indiferent de momentul initierii procedurii de atribuire, autoritatea contractanta are obligatia de a verifica, inainte de incheierea contractului, respectarea dispozitiilor referitoare la angajarea cheltuielilor din bugetele care intra sub incidenta legislatiei privind finantele publice.

Nu puteti lansa o achizitie, daca nu aveti identificata sursa de finantare. Sau o puteti lansa, cu riscul de a pune banii din buzunar in cazul in care nu se aloca fondurile prin buget.

Daca nu aveti buget aprobat, puteti face achizitii din fonduri proprii in limita a 1/12 din fondurile anului respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incheiere contracte pentru 2013 fara buget aprobat inutil inutil Buna ziua! Ma intereseaza daca pot angaja institutia printr-un contract, fara ca bugetul pe 2013 sa fie aprobat. Daca exista baza legala imi puteti preciza ... (vezi toată discuția)
Scindare lucrare sarm07opr sarm07opr In cazul in care o autoritate publica nu poate realiza o investie intreaga(conform PT) din lipsa fondurilor, poate realiza doar anumite etape ale acestei ... (vezi toată discuția)
licitatie publica fara fonduri ?? MARIANA CODRUT MARIANA CODRUT Daca o institutie publica ( AUTORITATEA CONTRACTANTA ) nu are alocate fonduri pentru investitii ( proiectare, lucrari de constructii si dotari cu utilaje), ... (vezi toată discuția)