avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie incetare contract munca perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie incetare contract munca perioada determinata

In perioada ian- aprilie am avut un contract de munca pe perioada determinata. Din partea mea nu a existat nicio cerere verbala sau scrisa de prelungire a contractului, acesta urmand sa expire de drept la data de 30.04.2012. La acea data m-am dus sa predau cartela de acces in firma, iar secretara m-a pus sa semnez o decizie pe are scria ac aceasta incetare de contract se face la cererea mea, cu art 56.i. Am subliniat ca eu nu am facut nicio cerere, ca se termina de drept perioada de contract pe care nu doresc sa o innoiesc si mi s-a raspuns ca asa e mai bine pt mine? Am urmarit modele de decizii si vad ca arata alt fel ca text si formulare. Cum este corect? Am dreptul sa ma inscriu la somaj si sa iau ajutor somaj in acest caz? Daca nu, ce mai pot face pentru a contesta aceasta decizie?
Cel mai recent răspuns: Daniela Arhire , Avocat 08:47, 9 Mai 2012
Incetarea c.i.m. in baza art.56 alin.1 lit.i C.mun. va da posibilitatea sa beneficiati de indemnizatia de somaj ...

Incetarea c.i.m. in acest mod este o incetare de drept , iar constatarea cazului de incetare de drept a contractului individual de munca se face in termen de 5 zile lucratoare de la intervenirea acestuia, in scris, prin decizie a angajatorului, si se comunica persoanelor aflate in situatiile respective in termen de 5 zile lucratoare.

Art. 56 C.mun.
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
......
i) la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata;
......
(2) Pentru situatiile prevazute la alin. (1) lit. c)-j), constatarea cazului de incetare de drept a contractului individual de munca se face in termen de 5 zile lucratoare de la intervenirea acestuia, in scris, prin decizie a angajatorului, si se comunica persoanelor aflate in situatiile respective in termen de 5 zile lucratoare.
S-a consemnat corect in decizie temeiul de drept al incetarii contractului de munca, respectiv art. 56 lit. i din Codul muncii - incetarea de drept a contractului prin ajungerea la termen a contractului incheieta pe durata determinata.
Poate fi "incorecta" doar mentiunea ca s-ar fi facut la cererea dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim perioada determinata IOANAPETER IOANAPETER Buna ziua, In cazul unui contract de munca incheiat pe perioada 01.03.2012 - 30.04.2012, imi puteti spune in ce data trebuie intocmita decizia de incetare a ... (vezi toată discuția)
Decizie magdaema magdaema Buna ziua.Va rog sa-mi spuneti daca am un contract de munca pe perioada determinata care inceteaza la data de 28 sept cu ce data trebuie incheiata decizia de ... (vezi toată discuția)
Data emiterii deciziei de încetare a contractului ... Ionica Porumbel Ionica Porumbel În ce dată trebuie emisă decizia de încetare a contractului de muncă pentru pensionare la limită de vârstă? În ce dată pot încheia un contract de ... (vezi toată discuția)