avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare CIM perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare CIM perioada determinata

Buna ziua,

In cazul unui contract de munca incheiat pe perioada 01.03.2012 - 30.04.2012, imi puteti spune in ce data trebuie intocmita decizia de incetare a contractului, respectiv in data de 30.04.2012 sau in data de 01.05.2012.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:23, 9 Martie 2012
Parerea mea este cu data de 30.04.2012 ... potrivit art.56 alin.1 lit.i C.mun., contractul individual de munca existent inceteaza de drept la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata.
Multumesc pentru ajutor!
In acest caz decizia se face in termen de 5 zile si se comunica angajatului in acelasi termen (art. 56 alin. (2) din Codul muncii).
Ultima modificare: Joi, 8 Martie 2012
Iulian MANEA, Contabil
Art.56 (2) C.mun. : Pentru situatiile prevazute la alin. (1) lit. c)-j), constatarea cazului de incetare de drept a contractului individual de munca se face in termen de 5 zile lucratoare de la intervenirea acestuia, in scris, prin decizie a angajatorului, si se comunica persoanelor aflate in situatiile respective in termen de 5 zile lucratoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie incetare contract munca perioada determinata dunare dunare In perioada ian- aprilie am avut un contract de munca pe perioada determinata. Din partea mea nu a existat nicio cerere verbala sau scrisa de prelungire a ... (vezi toată discuția)
Documente de intocmit in cazul cim pe per determinata Roxana Brancoveanu Roxana Brancoveanu buna ziua! ce documente trebuie atasate mai exact in cazul in care expira termenul contractului individual de munca incheiat pe durata determinata? mai ... (vezi toată discuția)
Incetare contract perioada determinata in revisal piciul piciul incetarea unui cim pe perioada determinata se inscrie in vreun fel in revisal? trebuie facuta o decizie de incetare a lui? multumesc (vezi toată discuția)