avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... cedo
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

cedo

Pe data de 15 ianuarie am trimis o scrisoare la CEDO ca urmare a incalcarii unui drept de catre statul roman. Sincer sa fiu trecuse mult timp si nu credeam sa mai primesc un raspuns din partea Curtii. Dar ieri am primit o scrisoare din partea Curtii in care mi se comunica faptul ca sesizarea dumneavoastra nu poate fi examinata de catre Curte si nu este retinuta in vederea constituirii unui dosar deoarece nu ati pus la dispozitia Curtii toate informatiile cerute de art. 47 din regulamentul Curtii. Puteti gasi instructiunile referitoare la procedura de urmat pentru introducerea unei cereri care sa indeplineasca toate conditiile de forma, pe pagina de internet a Curtii www.echr.coe.int . Din cauza volumului mare de munca , grefa Curtii nu va putea raspunde scrisorilor nici apelurilor dumneavoastra telefonice cu referire la aceasta cerere incompleta.
Ce sa inteleg ca mi-a fost respinsa cererea, ca pot sa o completez conform art. 47 si sa o retrimit?
As vrea niste lamuriri in aceasta privinta va rog si daca pot apela la serviciile unui specialist care sa ma poata ajuta sa completez cererea conf. art 47.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 12:15, 9 Mai 2012
Ar trebui sa completati cererea dvs cu informatiile cerute de art.47 din Regulamentul curtii si apoi s-o trimiteti din nou ... aveti grija sa va incadrati in termenul de 6 luni prevazut de Conventia Europeana a drepturilor Omului ..pPotrivit art. 35 introducerea unei plângeri este posibilă doar într-un termen de 6 luni de la data ultimei decizii interne. De regulă, termenul curge de la data pronunţării deciziei definitive.
Eu am trimis plangerea in termenul de 6 luni. Termenul a fost pana pe data de 20 martie. Ei au primit scrisoarea mea pe data de 20 ianuarie. Mi-au raspuns pe 26 martie ca cererea este incompleta si sa trimit alta conform regulamentului Curtii. Scrisoarea lor am primit-o ieri 8 mai.
Acum ce sa mai cred ca pot sa le mai trimit o cerere. Cu ritmul lor de a raspunde trece anul.
Stimat forumist,

Puteți trimite, fără probleme, o cerere refăcută, conform Art. 47 al Regulamentului Curții.

Conform penultimului alineat al acestui articol, ...cererea este, în general, considerată a fi introdusă la data primei comunicări a reclamantului expunând - fie și în mod sumar - obiectul cererii, cu condiția ca un formular de cerere completat în mod corespunzător să fi fost prezentat în termenele stabilite de Curte.


Astfel, dacă îndepliniți cerința de refacere impusă de Curte, în formele agreate de aceasta, cererea va fi socotită drept introdusă de la data primei comunicări.

Atenție, prin acest lucru nu se înțelege schimbarea obiectului cererii, cum ar fi, ca pur exemplu, raportarea la alt ciclu procesual decât cel la care v-ați raportat inițial.

Pentru a face o cerere conformă, puteți avea în vedere următoarea adresă de web:

[ link extern ]

De aici puteți descărca formularul de cerere dorit de CEDO, procura, nu în ultimul rând putându-vă fi utilă NOTA EXPLICATIVA destinata persoanelor care completeaza un formular de cerere prezentata conform articolului 34 al Conventiei.


Cu stimă.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Mai 2012
andreigrigoriu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere cedo ContSters302312 ContSters302312 BUNA ZIUA, Plangerea prealabila la CEDO este diferita de cea care este trimisa de aceasta ulterior spre completare? (vezi toată discuția)
Cedo - necesitatea completarii formularului emiliana emiliana La CEDO pot trimite o plangere initiala, ca sa ma inscriu in termen? Adica sa nu completez inca formularul tip. Avocatul meu spune ca apoi dupa ce primesc ... (vezi toată discuția)
Formular cedo florina_1 florina_1 buna ziua! Va ror sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema am completat la CEDO o cerere in termen de sase luni,am primit un formular cu cod de bara ... (vezi toată discuția)