Ma refer aici la explicatiilel date pe siteul CEDO:
""Termenul de 6 luni este întrerupt de prima dumneavoastra SCRISOARE adresata Curtii expunând cu claritate, chiar daca în mod sumar, obiectul cererii dumneavoastră eventuale, sau de trimiterea formularului de cerere completat.....""
E vorba de o simpla scrisoare in care expunem faptele?
Descarcati de pe site formularul, il completati, va expuneti doleantele, atasand acte/le care dovedesc ca cele relatate de dvs. corespund realitatii.
Primiti din partea CEDO o scrisoare de confirmare.Dupa aceea, pe parcurs, CEDO va mai poate cere acte doveditoare.
Daca trimiteti o simpla scrisoare nu este problema, fiindca CEDO va va cere sa completati formularul, dandu-va 6 saptamani pentru asta, acceptand petitia doar daca este completat formularul, totodata, cu ocazia primei scrisori de confirmare, CEDO trimite 10 coduri de bare pe care trebuie sa-l lipiti pe prima pagina a fiecarei scrisori pe care o trimiteti la CEDO.
Nu sunt sigura, dar nu cred ca CEDO va trimite formular/e.
Stiu ca imi va cere acel formulat-cerere dar avand in vedere ca decizia s-a motivat inluna mai 2013 mai castig cele 8 saptamani in care am timp sa trimit \"cererea\"\" inapoi la Curte
Deci Grefa Curti iti va trimite cererea-formular Se vorbeste de o "scrisoare prealabila" pe care o poti trimite initial
cel putin asa am inteles eu
Probabil ca CEDO va trimite formular. Eu nu am avut nevoie, fiindca l-am descarcat de pe site.
Prima mea scrisoare am trimis-o completand formularul, nestiind ca de fiecare data trebuie sa-l completez. A doua oara am trimis doar o scrisoare simpla, CEDO cerandu-mi sa completez formularul, dandu-mi 6 saptamani pentru asta.
Cedo
octavian77
Pe data de 15 ianuarie am trimis o scrisoare la CEDO ca urmare a incalcarii unui drept de catre statul roman. Sincer sa fiu trecuse mult timp si nu credeam sa ... (vezi toată discuția)