avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Plangere CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Plangere CEDO

BUNA ZIUA,

Plangerea prealabila la CEDO este diferita de cea care este trimisa de aceasta ulterior spre completare?
Inteleg

parerea mea ca "" scrisoarea"" este diferita de formularul-cerere adica e o prezentare o p langere prealabila urmand ca ulterior curtea sa ti trimita cererea aia babana de completat.
Stimat forumist,

Trimiteți formularul oficial al Curții Europene, așa cum îl puteți descărca de pe site-ul CEDO. Nu este vorba despre nici o scrisoare introductivă urmată de o cerere.

CEDO folosește anumiți termeni generici, cum ar fi scrisoare, dar acest lucru nu înseamnă că dvs nu puteți completa direct formularul.

Dacă mai aveți încă anumite confuzii, rațiunea Curții de a folosi termenul scrisoare este că nu toți aplicanții pot avea la îndemână posibilitatea descărcării documentului - gândiți-vă, de exemplu, la cei aflați în condiții grele de detenție.

Repet, acest lucru nu vă împiedică să redactați de prima dată o cerere completă, folosind formularul special creat pentru aceasta.

Cu stimă.

Eu ma refer la posibilitatile existente
stiu ca nu ma impiedica dar caci exista un dar mai sus am postat o parte din explicatiile de pe siteul CEDO unde scrisoarea e scrisoare si cererea formular este cerere formular si ma s mira ca curtea sa amestece alandala termenii
Stimat forumist,

Redactați ce document doriți dvs. Eu unul m-am rezumat la a vă indica metoda optimă.

Cu stimă.

P.S.
În calitate de moderator vă rog să nu mai dublați mesajele postate.
În acest sens, prinre altele, Regulamentul forumului prevede:

3.3. Nu adresa aceeasi întrebare pe mai multe sectiuni ale forumului si nu deschide acelasi topic de mai multe ori. In acest caz topicurile si/sau raspunsurile in plus vor fi sterse de administratori sau moderatori.

Mulțumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sesizare grefa cedo geo-vem geo-vem Exista posibilitatea sa sesizez grefa CEDO in vederea trimiteri unui formular ?Daca da, cum trebuie sa procedez? (vezi toată discuția)
Cedo iozefina25 iozefina25 vreau sa trimit cerere la cedo cum as putea sa fac o plangere? (vezi toată discuția)
Cedo octavian77 octavian77 Pe data de 15 ianuarie am trimis o scrisoare la CEDO ca urmare a incalcarii unui drept de catre statul roman. Sincer sa fiu trecuse mult timp si nu credeam sa ... (vezi toată discuția)