avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1182 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... oug 119/2007
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

oug 119/2007

Buna,

Am o ordonanta pe 119/2007 care mi s-a comunicat acasa. Am mers cu ea la executor, pentru a o pune in executare, executorul a depus spre incuviintare, insa i s-a respins.
Sa fie oare pentru ca scrie pe ea "definitiva pentru creditoare" ci nu "definitiva si irevocabila"???? (asa crede executorul)
Eu ce pot face? Fac o cerere si cer sa se scrie "definitiv si irevocabil"? (cu cat o timbrez?) Sau daca fac o cerere pentru a primi hot. "conform cu originalul" de la ei, n-ar fi buna?
Stie cineva sa-mi spuna? ati fost in aceasta situatie...?
Multumesc!
Mari P.
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 13:12, 9 Mai 2012
verificati motivul respingerii incuviintarii. daca ordonanta este investita cu formula executorie, atunci nu acesta este motivul.
ordonanata devine irevocabila doar prin respingerea cererii in anulare (depusa de catre debitor) sau prin implinirea termenului de 10 de zile si neexercitarea caii de atac de catre debitoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 119/2007 bluejazz bluejazz Buna Ziua.Am si eu o nelamurire pe care sper sa o rezolv aici. O hotarare data in baza OUG 119/2007 in favoarea creditorului, poate fi executata in situatia ... (vezi toată discuția)
Oug 119/2007 ENGFULL ENGFULL am obtinut o ordonanta de plata in temeiul OUG 119 /2007 dupa expirarea celor 10 zile in care se poate face cerere de anulare , solicit instantei ... (vezi toată discuția)
Sentinta definitiva ContSters82010 ContSters82010 Am solicitat investirea cu formula executorie a unei sentinte, pe ordonanta 5/2001, insa a fost respinsa pe motiv ca nu este definitiva. Sentinta a fost ... (vezi toată discuția)