avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... OUG 119/2007
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

OUG 119/2007

Buna Ziua.Am si eu o nelamurire pe care sper sa o rezolv aici.
O hotarare data in baza OUG 119/2007 in favoarea creditorului, poate fi executata in situatia in care fac cerere in anulare? OUG 119/2007 spune ca cererea in anulare nu suspenda executarea, insa apoi vine si spune ca doar horatarea ramasa irevocabila prin respingerea cererii in anulare sau prin neexercitarea caii de atac constituie titlu executoriu.Nu e putin un paradox aici?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 16:30, 15 Februarie 2011
OUG 119/2007

Art. 13. -
(1) Impotriva ordonantei de plata debitorul poate formula cerere in anulare, in termen de 10 zile de la data comunicarii acesteia.
(2) Cererea in anulare se solutioneaza de catre instanta competenta pentru judecarea fondului cauzei in prima instanta.
(3) Cererea in anulare nu suspenda executarea. Suspendarea va putea fi insa incuviintata, la cererea debitorului, numai cu dare de cautiune, al carei cuantum va fi fixat de instanta.
(4) Daca instanta investita admite cererea in anulare, aceasta va anula ordonanta de plata, pronuntand o hotarare irevocabila. Prevederile art. 9 alin. (3) se aplica in mod corespunzator.
(5) Hotararea prin care a fost respinsa cererea in anulare este irevocabila.

Ordonanta de plata devine executorie,potrivit art.13,pct.3,doar daca nu a fost introdusa cererea in anulare impreuna cu cererea debitorului de suspendare prin achitarea cautiunii,incuviintata si stabilita de instanta de judecata.
Ultima modificare: Marți, 15 Februarie 2011
andymaurul, utilizator
Deci cu hotararea data creditorul poate sa vina sa ma execute silit chiar daca fac cerere in anulare, asta insemnand ca hotararea nu e inca irevocabila?
Da,creditorul poate proceda la executarea silita,daca dvs.ca debitor nu ati introdus cererea in anulare in termen legal,impreuna cu cautiunea ,incuviintata de instanta de judecata care va judeca aceasta cerere,si care va suspenda executarea pana la pronuntare in ceea ce priveste cererea in anulare.
Ultima modificare: Marți, 15 Februarie 2011
andymaurul, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termenul in care se formuleaza cerere in anulare a somatiei de plata 119/2007?? Analore Analore Incercand sa ma decid care din procedurile pentru somatia de plata s-o utilizez, O 5 sau 119, am studiat mai bine prevederile art. 13 al OUG. 119/2007 si mi se ... (vezi toată discuția)
Cerere in anulare oug119/2007 manuelle manuelle Buna ziua. Explicati-mi , va rog, un aspect: in calitate de debitor am o ordonanta de plata ce prevede termenul de plata la 30 zile de la comunicare, ... (vezi toată discuția)
Cererea in anulare ContSters183043 ContSters183043 Buna seara Am un proces comercial in care mi s-a comunicat sentinta favorabila. Partea adversa (debitorul), a facu cerere in anulare (probabil ca sa traga de ... (vezi toată discuția)