avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cerere in anulare oug119/2007
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cerere in anulare oug119/2007

Buna ziua. Explicati-mi , va rog, un aspect: in calitate de debitor am o ordonanta de plata ce prevede termenul de plata la 30 zile de la comunicare, respectiv 07.07.2010. Am introdus cerere in anulare ce se judeca in 27.07.2010. Art. 13 oug 119/2007 prevede ca cererea in anulare nu suspenda executarea. Deci trebuie sa platesc pe 07.07.2010 sau astept judecarea cererii mele in 27.072010?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihai Vaduva , Avocat 10:54, 28 Iunie 2010
contestatie la executare ...........
Art. 13. alin 3 din OUG nr. 119/2007 prevede ca " Cererea în anulare nu suspendă executarea. Suspendarea va putea fi însă încuviinţată, la cererea debitorului, numai cu dare de cauţiune, al cărei cuantum va fi fixat de instanţă."
Rezulta ca cererea in anulare nu suspenda de drept executarea.
O cerere de suspendare a executarii poate fi incuviintata de instanta, in cadrul judecarii cerereii in anulare, numai la solicitarea debitorului, si cu plata unei cautiuni fixate de instanta.
Oricum, pentru a se putea solicita suspendarea executarii trebuie, ca la momentul formularii cererii sa fie indeplinite doua conditii, si anume:
- sa se fi implinit termenul de 30 de zile acordat prin ordonanta pentru efectuarea plati;
- sa fie inceputa executarea silita, respectiv sa se fi obtinut macar incuviintarea executarii silite.
Daca creditorul dvs nu a inceput executarea silita, si aici inteleg infiintarea popririi pentru ca, debitorul fiind societate comerciala nu se poate incepe decat cu poprire, nu trebuie sa solicitati suspendarea executarii in cadrul judecarii cererii in anulare.
Oricum, trebuie sa aveti in vedere si faptul ca poprirea se infiinteaza fara somatie.
Av. Mihai Vaduva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 119/2007 bluejazz bluejazz Buna Ziua.Am si eu o nelamurire pe care sper sa o rezolv aici. O hotarare data in baza OUG 119/2007 in favoarea creditorului, poate fi executata in situatia ... (vezi toată discuția)
Hotarire oug119-2007 Daniel TM Daniel TM Buna seara, societatea noastra a fost obligata de judecatorie (ordonanta de plata oug119) sa achite o datorie fata de o companie cu care am colaborat. Am ... (vezi toată discuția)
Termenul in care se formuleaza cerere in anulare a somatiei de plata 119/2007?? Analore Analore Incercand sa ma decid care din procedurile pentru somatia de plata s-o utilizez, O 5 sau 119, am studiat mai bine prevederile art. 13 al OUG. 119/2007 si mi se ... (vezi toată discuția)