Buna seara, societatea noastra a fost obligata de judecatorie (ordonanta de plata oug119) sa achite o datorie fata de o companie cu care am colaborat. Am inregistrat contestatie in anulare si avem termen in septembrie 2010. Va rog sa-mi spuneti parerile dvs. daca cealalta companie poate sa ne oblige prin executor sa achitam datoria inainte de finalizarea contestatiei. Va multumesc mult de ajutor! :help:
Nu. Pana nu avea fondul investit nu va putea sa va execute. Iar fondul nu este investit pentru ca ati introdus... aici e interesant: ce ati introdus? :) Cerere in anulare ati introdus?
Potrivit art. 13 alin. 3 din OUG 119/2007, "cererea in anulare nu suspenda executarea." Cu alte cuvinte, creditorul poate pune in executare hotararea obtinuta, chiar daca dvs. ati formulat cerere in anulare.
Potrivit aceluiasi articol, "suspendarea va putea fi incuviintata, la cererea debitorului, numai cu dare de cautiune, al carei cuantum va fi fixat de instanta". Astfel, in cazul in care creditorul incepe executarea silita, puteti solicita suspendarea executarii silite dar veti fi obligat la plata unei cautiuni.
Oug 119/2007
bluejazz
Buna Ziua.Am si eu o nelamurire pe care sper sa o rezolv aici.
O hotarare data in baza OUG 119/2007 in favoarea creditorului, poate fi executata in situatia ... (vezi toată discuția)