As dori sa stiu,daca se poate executa silit,apartamentul in care stau,pentru neplata ratelor la banci,(deoarece,am mai mute credite,iar cursul valutar,a tot crescut...,nu am mai putut face fata,si incet,incet ,am ramas restant,si sau inceput proceduri de executare silita),in conditiile in care sint salariat si eu si sotia.
Ce alte bunuri mai pot fi executate silit?
Daca apartamentul in care stau,este primit cu act de donatie,de la parintii mei,innaintea casatoriei,iar tatal meu a decedat,mama mea poate revoca donatia?
Daca revoca donatia,si se face succesiune,tinind cont ca mai am si un frate,ce parte mi-ar reveni din apartament?As putea ceda partea mea,fratelui sau mamei,cu conditia de am fi asigurata sederea in apartament,pe o anumita durata?
In cazul revocarii donatiei,apartamentul ar mai putea fi executat silit?
Datorita faptului ca am semnat mai multe contracte de credit,as putea raspunde penal?
Nu se poate atrage raspunderea penala pentru restante la contracte de credit. Se vor executa silit orice bunuri aflate in patrimoniul dvs. si venituri pe care le obtineti la data declansarii procedurii de executare silita.
Nu sunt supuse executarii silite bunurile prevazute in art. 406 Cod procedura civila (bunuri de uz casnic strict necesare, obiecte religioase, alimente socotite pentru 2 luni etc.).
In ceea ce priveste instrainarea bunurilor, bancile pot cere actiune revocatorie impotriva actelor de instrainare daca dovedesc ca s-au facut in dauna lor, prin scaderea patrimoniului dvs. Poate reusiti sa va intelegeti cu o esalonare a platilor, sau sa va puna poprire pe venituri.