avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Hotararile de consiliu local anuleaza hotararile de ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Hotararile de consiliu local anuleaza hotararile de guvern?

Buna ziua. Am si eu o intrebare?
O Hotarare de Consiliu Local este mai presus decat o lege, o hotarare de guvern?
Un judecator in stabilirea dreptatii , dupa care lege judeca?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:59, 17 Iunie 2017
Ati primit raspunsul de la irina _stirbu. O HCL nu poate depasi cadrul legal. De aceea este supusa avizului de legalitate de la prefectura.
Prefectura poate gresi si ea...ca sunt tot oameni si prefectii...

Exista si judecati in contencios administrativ daca largim putin sfera si ideea...
Ultima modificare: Vineri, 11 Mai 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Stimate domn sunteti intr-o confuzie regletabila si stupida.Orice HCL se subordoneaza actelor normative de rang superior ( Constitutie, lege, hgr),aspect stipulat ff clar in Legea 24/2000.In preambulul HCL apare obligatoriu actul normativ de rang superior in baza caruia s-a emis respectiva HCL
Ultima modificare: Duminică, 5 Mai 2013
Admin, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se pare ca avocatii au pareri impartite.
Daca aveti dubii in privinta unei hotarari de consiliu local mi se pare corect sa sesizati instanta de contencios administrativ.
Avem destule exemple de emitere de acte normative de catre guvern care au fost declarate neconstitutionale de catre Curtea Constitutionala. Romania pierde la CEDO numeroase procese deoarece s-au "interpretat" unele prevederi din legislatia nationala, prevederi care contravin legislatiei europene. Atata timp cat nimeni nu raspunde material si dupa caz penal, pentru astfel de lucruri, vom asista in continuare la astfel de derapaje.
Ca persoana care lucreaza cu legi nu pot fi de acord ca o hatarare a unui consiliu local "sa bata" ordin de ministru, HG, OG, OUG, lege votata de parlament.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Confuziile ,contradictiile si comentariile cu privire la acest subiect atat de frecvent intalnit in proceduri juridice ,poate fi lamurit doar intr-o instanta care are judecator profesionist si nu va lua o decizie in afara legii.
Succes !
In special,HCL,care incalca si ignora Legislatia romaneasca sunt cele cu privire la ""cardasia""cu societatile care presteaza servicii publice (apa,canalizare,agent termic )si de aceea Prefectura ofera acordul fara sa verifice nimic.

Primarul si Prefectul sunt cei care fac toate nelegiurile pe plan local/judetean ,deci,roata se invarte in jurul lor si de aceea se interpreteaza si nu se aplica legile.

Alte discuții în legătură

Anulare hotarare consiliu local de catre prefect bil63 bil63 Buna ziua, Stimate doamne, stimati domni, Am sa caut sa fiu cat mai succint cu putinta. In luna august am inregistrat o cerere adresata consiliului local ... (vezi toată discuția)
Avocat, notar, expert contabil - autorizatie de functionare primarie Crinel Crinel OG 99/2000 nu include profesiile liberale intre activitatile pentru care este necasar obtinerea autorizatiei de functionare de la primarie. Totusi la Bacau ... (vezi toată discuția)
Anulare hotarare consiliu local janina drula janina drula cine anuleaza o hotarare de consiliu local ? multumesc (vezi toată discuția)