avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... un raspuns mincinos la un interogatoriu in instanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

un raspuns mincinos la un interogatoriu in instanta

S-a facut o afirmatie mincinoasa ( demonstrata cu înscrisuri oficiale) de una din parti( viitorul presupus cumparator cu act de precontract de vînzare-cumparare) la îtrebarile puse în instanta de judecator în cadrul unui litigiu pentru recuperarea unei sume de bani ( de catre viitorul cumparator) pretinsa a fi fost data de viitorul presupus cumparator unei persoane învîrsta ( vînzatorul) care ar fi facut un înscris ( datat cu luna si anul dar fara ziua respectiva) pe verso-ul precontractului notarial ( foaie alba) vînzare cumparare fara semnatura viitorului cumparator reclamant; 1/acesta afirmatie demontrata mincinoasa poate fi sanctionata de aceeasi instanta , credibilitatea reclamantului - cumparator fiind nula?
2/ înscrisul de pe verso poate fi luat în considerare daca nu a fost facut în fata notarului si nu are si semnatura cumparatorului , în plus fara data zilei , si revendicat de o persaona care minte în fata judecatorului?
Cel mai recent răspuns: gerox , utilizator 22:00, 10 Mai 2012
nu exista o sanctiune specifica unei declaratii nereale. aceasta declaratie va fi apreciata ca si proba n raport de alte probe depuse la dosar. daca ea va fi contrazisa de alte probe, atunci va fi inlaturata la pronuntarea solutiei.
multumesc pentru raspuns , dar vreau sa stiu daca am dovedit cu înscrisuri legale ( persoana în cauza care a mintit a afirmat ca eram de fata cînd a înmînat o suma de bani unui memmbru al familiei mele , iar eu am dovedit cu acte semnate de persoanele în drept ca eram la servici, în alt oras si în exercitiu functiilor mele...)marturisirea lui mincinoasa de ce altceva /sau CE altceva poate veni sa "contrazica" minciuna lui dovedita? Aceasta persoana care a facut o marturie mincinoasa mai poate fi credibila în fata instantei , din p.d.vedere JURIDIC ?
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Înscrisuri pe verso unui act notarial doar cu semnatura unei parti este valabil ? gerox gerox O ruda în vîrsta ( 78 ani la momentul faptei) a facut un înscris \"de mîna[[b][/b]\" la incitarea ( manipulata fiind de cumparatorul potential fara ca ... (vezi toată discuția)
Precontract nerespectat bularca daniel bularca daniel am facut un precontract de vanzare cumparare de mana pentru un teren am achitat o suma de bani si nu a fost respectat de catre vanzator. acest act poate fi ... (vezi toată discuția)
Foarte, foarte important!!! mgh_milanistul mgh_milanistul Cum se pedepseste depunerea cu buna stiinta de acte false in instanta, cu scopul precis de a insela instantele judecatoresti? (vezi toată discuția)