S-a facut o afirmatie mincinoasa ( demonstrata cu înscrisuri oficiale) de una din parti( viitorul presupus cumparator cu act de precontract de vînzare-cumparare) la îtrebarile puse în instanta de judecator în cadrul unui litigiu pentru recuperarea unei sume de bani ( de catre viitorul cumparator) pretinsa a fi fost data de viitorul presupus cumparator unei persoane învîrsta ( vînzatorul) care ar fi facut un înscris ( datat cu luna si anul dar fara ziua respectiva) pe verso-ul precontractului notarial ( foaie alba) vînzare cumparare fara semnatura viitorului cumparator reclamant; 1/acesta afirmatie demontrata mincinoasa poate fi sanctionata de aceeasi instanta , credibilitatea reclamantului - cumparator fiind nula?
2/ înscrisul de pe verso poate fi luat în considerare daca nu a fost facut în fata notarului si nu are si semnatura cumparatorului , în plus fara data zilei , si revendicat de o persaona care minte în fata judecatorului?
nu exista o sanctiune specifica unei declaratii nereale. aceasta declaratie va fi apreciata ca si proba n raport de alte probe depuse la dosar. daca ea va fi contrazisa de alte probe, atunci va fi inlaturata la pronuntarea solutiei.
multumesc pentru raspuns , dar vreau sa stiu daca am dovedit cu înscrisuri legale ( persoana în cauza care a mintit a afirmat ca eram de fata cînd a înmînat o suma de bani unui memmbru al familiei mele , iar eu am dovedit cu acte semnate de persoanele în drept ca eram la servici, în alt oras si în exercitiu functiilor mele...)marturisirea lui mincinoasa de ce altceva /sau CE altceva poate veni sa "contrazica" minciuna lui dovedita? Aceasta persoana care a facut o marturie mincinoasa mai poate fi credibila în fata instantei , din p.d.vedere JURIDIC ?
Multumesc