avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Asociat la un SRL in Italia
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Asociat la un SRL in Italia

Buna ziua,

E posibil ca in perioada urmatoare sa devin asociat la un SRL din Italia.

As dori sa stiu daca in aceasta situatie, din punctul de vedere al statului roman, as avea vreo obligatie de plata (taxe, impozite) sau depunere de vreo declaratie in Romania.

Mentionez ca momentan am si un PFA deschis in Romania pe care nu intentionez sa-l inchid.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters44758 , utilizator 15:25, 9 Mai 2012
PFA existent in Romania si calitatea Dvs. de asociat la o societate cu raspundere limitata dintr-un alt stat al UE nu au nici o tangenta.
Simpla calitate de asociat ca mai sus nu da nastere la obligatii fata de Fiscul din Romania.
DAR, ramane de vazut daca aveti obligatia de a declara dividende din strainatate, daca firma respectiva va obtine profit, etc.
Am formulat intentionat astfel fraza de mai sus, deoarece este imperios necesar lecturarea Conventiei pentru evitarea dublei impuneri dintre Italia si Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividende distribuite unui asociat persoana juridica nerezidenta danap2001 danap2001 Societatea comerciala romana trebuie sa plateasca in termen de 3 ani dividende asociatului- persoana juridica nerezidenta, nu apartine UE si nu are conventie ... (vezi toată discuția)
Necompletare chestionar stabilire rezidenta fiscala florali florali Buna ziua, Ce se intampla daca pana acum nu am mai depus un ˝Chestionar pentru stabilirea rezidenței fiscale a persoanei fizice la plecarea/sosiread ... (vezi toată discuția)
Facturare servicii catre societati din ue si non-ue new29obe new29obe Buna ziua.Incerc sa fiu succint.Am facut un site si vreau sa caut firme ce vor sa cumpere publicitate la mine pe site.Ele pot fi atat din UE cat si non-UE.Ma ... (vezi toată discuția)