avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua. Am mostenit, impreuna cu sora mea, casa mamei noastre, pe baza unui testament si avem certificat de mostenitor. La cadastru, insa,pe extrasul CF casa apare pe numele tatalui nostru, decedat acum 40 de ani.
Mai trebuie sa facem succesiunea dupa tata sau certificatul de mostenitor dupa mama atesta faptul ca aceasta casa este a noastra?
Vrem sa vindem casa, asa ca in extrasul CF trebuie sa apara numele noastre.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Andreea Constantin , Consilier juridic 15:20, 9 Mai 2012
Cand ati dezbatut succesiunea dupa mama, notarul nu v-a solicitat un extras de carte funciara? Cine figura ca proprietar in actele cu care ati dovedit masa succesorala?
si mama a murit acum 15 ani si nu mai stiu ce acte am avut. Toate actele pe care le avem sunt certificatul de deces al mamei, testamentul acesteia si certificatul de mostenitor.
Pentru utilizatorul alexa1945: acum 15 ani regimul publicitatii imobiliare era altul. Mai precis, in Muntenia si Moldova nu exista cartea funciara. Vreti sa spuneti ca dupa dezbaterea succesiunii mamei, nu ati facut inregistrarile in registrul de publicitate imobiliara pe numele dvs si al celorlalti comostenitori?
Pe baza testamentului am obtinut certificatul de mostenitor. Nu am facut alte acte, nici succesiunea dupa mama.
Stimate utilizator alexa1945, observ ca va cam contraziceti. Dupa ce afirmati
"si mama a murit acum 15 ani si nu mai stiu ce acte am avut.
Toate actele pe care le avem sunt certificatul de deces al mamei, testamentul acesteia si certificatul de mostenitor." sustineti ca nu ati facut "alte acte, nici succesiunea dupa mama"
Trebuie sa intelegeti un lucru: certificatul de mostenitor dovedeste dezbaterea unei succesiuni. Nu faceti confuzie cu certificatul de calitate de mostenitor, care are rolul doar de a atesta calitatea de mostenitor a unei persoane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare apartament obtinut prin testament melcisor melcisor Buna ziua! Mama mea a primit prin testament de la un unchi un apartament. Unchiul a decedat. Va rog sa ma ajutati! Ce trebuie sa faca mama ca sa treaca ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. mama mea împreună cu cei 3 frați rămași în ... Edy2020 Edy2020 Bună ziua. Mama mea împreună cu cei 3 frați rămași în viata ar dori sa vândă casa, terenurile și pădurea părinților ei. Problema este ca mai au 3 ... (vezi toată discuția)
Succesiune aelemarac aelemarac Buna ziua, 1. Dupa cat timp de la deces se poate face succesiunea?(deces in 1981) 2. Unde pot gasi un testament al persoanei decedate?(holograf sau prin ... (vezi toată discuția)