Imi puteti spune, va rog, in cazul unei persoane caruia i se va desface cim conf art 61 a C.muncii , etapele sunt :
-referat
-decizie numire comisie cercetare disciplinara
-convocare salariat - (intre data trimiterii convocarii cu confirmare de primire si data intrevederii pentru cercetarea disciplinara cate zile trebuie sa fie ?) in caz ca nu se prezinta, in cat timp i se intocmeste decizia de incetare cim ?
De la data trimiterii convocarii pana la data prezentarii salariatului trebuie sa treaca cel putin 5 zile lucratoare. (eu asa las)
Daca nu se prezinta la data stabilita, eu fac de a doua zi decizia de incetare si in max 5 zile calendaristice o comunic salariatului.
Codul muncii nu prevede un anumit termen in care sa se trimita convocarea salariatului pentru comisia de disciplina, insa in ceea ce priveste termenul de emitere a deciziei de cercetare , Codul Muncii , art.252 alin.1, prevede: Angajatorul dispune aplicarea sanctiunii disciplinare printr-o decizie emisa in forma scrisa, in termen de 30 de zile calendaristice de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare, dar nu mai tarziu de 6 luni de la data savarsirii faptei.
incetarea cim trebuie sa fie facuta la 30 zile calendaristice de la data referatului (data luarii la cunostinta de catre administrator desprea abaterea disciplinara) ?