avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... abatere disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

abatere disciplinara

Buna ziua!

Imi puteti spune, va rog, in cazul unei persoane caruia i se va desface cim conf art 61 a C.muncii , etapele sunt :
-referat

-decizie numire comisie cercetare disciplinara

-convocare salariat - (intre data trimiterii convocarii cu confirmare de primire si data intrevederii pentru cercetarea disciplinara cate zile trebuie sa fie ?) in caz ca nu se prezinta, in cat timp i se intocmeste decizia de incetare cim ?

- proces verbal din urma cercetarii disciplinare
Ultima modificare: Miercuri, 9 Mai 2012
anymaryh, utilizator
Cel mai recent răspuns: anymaryh , utilizator 15:39, 9 Mai 2012
De la data trimiterii convocarii pana la data prezentarii salariatului trebuie sa treaca cel putin 5 zile lucratoare. (eu asa las)
Daca nu se prezinta la data stabilita, eu fac de a doua zi decizia de incetare si in max 5 zile calendaristice o comunic salariatului.
Codul muncii nu prevede un anumit termen in care sa se trimita convocarea salariatului pentru comisia de disciplina, insa in ceea ce priveste termenul de emitere a deciziei de cercetare , Codul Muncii , art.252 alin.1, prevede: Angajatorul dispune aplicarea sanctiunii disciplinare printr-o decizie emisa in forma scrisa, in termen de 30 de zile calendaristice de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare, dar nu mai tarziu de 6 luni de la data savarsirii faptei.
incetarea cim trebuie sa fie facuta la 30 zile calendaristice de la data referatului (data luarii la cunostinta de catre administrator desprea abaterea disciplinara) ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecat de la munca fara invoire, nu se mai prezinta nici zilele urmatoare, cum se desface contractul? elena1312 elena1312 Buna ziua, daca s-a plecat de la munca inaintea incheierii programului, fara sa anunte pe nimeni, si nu se mai prezinta la munca nici in urmatoarele zile, cum ... (vezi toată discuția)
Incetare cm dupa concediu fara plata loredanaelena loredanaelena buna ziua am doi salariatii care au solicitat concediu fara plata de 3 si resp 6 luni incepand cu aug 2009.ei nu s-au intors la munca dupa efectuarea acestor ... (vezi toată discuția)
Termen convocare cercetare disciplinara pati pati Buna ziua Va supun atentiei urmatoarea speta: Un angajat primeste pe 30.01.2012 decizie de suspendare a contractului individual de munca iar pe 09.02.2012 ... (vezi toată discuția)